Кабмін схвалив створення служб супроводу для військових та їх сімей

Кабмін схвалив створення служб супроводу для військових та їх сімей

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 09:16  •  18954 перегляди

Read in English

Кабмін погодив пропозицію Міноборони щодо впровадження служб супроводу військовослужбовців та членів їх сімей. Служби створюються для підтримки військових, особливо поранених, та сімей загиблих.

Уряд погодив пропозицію Міністерства оборони стосовно впровадження діяльності служб супроводу військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, поліцейських та членів їх сімей.  Про це повідомив представник уряду у парламенті Тарас Мельничук у вівторок у Telegram, пише УНН.

Погоджено, з метою підвищення мотивації військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, поліцейських до належного виконання військового та службового обовʼязку, підтримки таких осіб та піклування про членів їх сімей, пропозицію Міністерства оборони стосовно впровадження діяльності служб супроводу військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, поліцейських та членів їх сімей

- написав Мельничук у Telegram. 

Також уряд затвердив порядок організації діяльності служб супроводу. Міністерству оборони, іншим міністерствам та державним органам, які здійснюють управління військовими формуваннями, правоохоронними та розвідувальними органами, доручено забезпечити створення та функціонування відповідних служб супроводу. 

Передбачено, що служба супроводу у військовій частині створюється з метою підтримки військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, поліцейських та членів їх сімей, насамперед тих, які отримали поранення (травму, контузію, каліцтво), захворювання, членів їх сімей, а також сімей військовослужбовців, які зникли безвісти за особливих обставин, потрапили в полон, загинули (померли) під час виконання бойових (службових) завдань.

У ЗСУ створюють єдину систему по роботі з членами сімей загиблих , зниклих безвісти, полонених 6 серпня 2024, 17:04 • 24582 перегляди