Умєров обговорив з конгресменами США ситуацію на фронті та потреби ЗСУ

Умєров обговорив з конгресменами США ситуацію на фронті та потреби ЗСУ

Київ  •  УНН

21 серпня 2024, 23:52  •  8629 перегляди

Read in English

Міністр оборони України Рустем Умєров зустрівся з делегацією Конгресу США. Обговорено ситуацію на фронті, потреби ЗСУ та використання далекобійної зброї по цілях на території рф.

Міністр оборони України Рустем Умєров зустрівся з з конгресменами США. Обговорили ситуацію на фронті, зокрема у прилеглих до Сумщини територіях, потреби ЗСУ та використання далекобійної зброї по цілях на території росії, передає УНН.

Деталі

Український чиновник в ході зустрічі у Києві з делегацією Палати представників Конгресу США під час їхнього візиту в Україну зазначив, що поінформував американських партнерів "про поточну ситуацію на фронті, зокрема у прилеглих до Сумщини територіях".

Наші цілі там - очистити прикордоння від російських військових загроз й унеможливить ворожі обстріли та атаки на наші міста й села,

- розповів міністр.

Крім того, Умєров під час зустрічі з конгресменами Робертом Віттменом (представник Республіканської партії) та Девідом Троуном (Демократична партія) висловив вдячність "за всебічну двопартійну підтримку Сполучених Штатів".

Глава Міноборони України додав, що сторони також обговорили важливі потреби ЗСУ.

Наголосив на необхідності отримання швидкого дозволу від союзників на повне використання далекобійної зброї по цілях на території росії. Це питання захисту наших мирних міст та сіл,

- акцентував Умєров.

Він додав, що під час переговорів сторони окремо обговорили підготовку до найближчої зустрічі у форматі "Рамштайн", а також те, як "зробити її максимально ефективною".

Очільник Пентагону обговорив з Умєровим пріоритетну допомогу Україні та ситуацію на фронті14 серпня 2024, 17:41 • 106186 переглядiв