Українською курятиною зацікавилися на Карибах
Київ • УНН
КИЇВ. 24 липня. УНН. У Держпродспоживслужбі розповіли, яким вимогам має відповідати український виробник, аби мати право ввозити м'ясо птиці та продукти з нього до Республіки Тринідад і Тобаго, передає УНН із посиланням на сайт контролера.
Так, на сайті Держпродспоживслужби оприлюднені:
- вимоги щодо експорту м'яса птиці у Тринідад і Тобаго;
- вимоги щодо експорту іншої м’ясної продукції;
- перелік продукції (import negative list), імпорт якої вимагає обов’язкового отримання специфічної імпортної ліцензії;
- online-платформа для отримання ліцензій, а також оформлення інших документів, необхідних для митного оформлення товарів.
Детальніше з вимогами можна ознайомитися за посиланням.
Контролери кажуть, що опублікована інформація стане у нагоді українським птахівникам.
Нагадаємо, європейці допустили на свої ринки лише двох українських виробників курятини. Це "Пан Курчак" та "Миронівський хлібопродукт" (ТМ Наша Ряба). Продукція цих компаній відповідає 14 критеріям регламенту ЄС та успішно пройшла перевірки якості.
Водночас, дозвіл на поставку м’ясних виробів в ЄС мають "Вінницька птахофабрика", завод "Легко" і ПрАТ "Миронівська птахофабрика" - усі разом входять до агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт" (МХП). Постачати м’ясні напівфабрикати європейцям дозволено лише заводу "Легко" (МХП).