Україна за рік на 2% наростила виробництво солоних оселедців
Київ • УНН
КИЇВ. 7 лютого. УНН. В Україні у 2019 році зросло на 1,9% виробництво солоних оселедців - до 3 512 тонн. Про це УНН повідомили у пресслужбі Держрибагентства.
Так, протягом 2019 року в Україні вироблено 10 345 тонн риби морської замороженої нерозібраної. Це на 18,9% більше, ніж у 2018 році.
Зростання виробництва рибної продукції спостерігалося також за такими товарними позиціями:
- філе рибне та м'ясо риби інше (перероблене або не перероблене на фарш), свіжі чи охолоджені – 3 452 тонни (+34,8% до показника 2018 року);
- філе рибне заморожене – 293 тонни (+6,9%);
- філе рибне в'ялене, солоне чи у розсолі (крім копченого) – 1 594 тонни (+51,8%);
- оселедці солоні – 3 512 тонн (+1,9%);
- лосось тихоокеанський, атлантичний та дунайський копчений (включаючи філе лосося; крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 627 тонн (+23,9%);
- продукти готові й консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та готових страв із риби) – 3 272 тонни (+13,4%);
- готові продукти і консерви з риби, інші (крім цілих чи шматочками та страв готових із риби) – 14 250 тонн (+14,8%).
Окрім того, протягом 2019 року в Україні вироблено:
- риба сушена і в’ялена – 3 804 тонни;
- риба солона (крім оселедців) – 2 090 тонн;
- риба копчена (включаючи філе; крім тихоокеанського, атлантичного та дунайського лосося та оселедців, а також крім риб’ячих голів, хвостів та черевець) – 4 063 тонни;
- продукти готові й консерви з сардин, сардинели, кільки і шпротів, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 13 509 тонн;
- готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) – 2 298 тонн;
- м'ясо риби (перероблене або не перероблене на фарш; крім філе), заморожене – 197 тонн;
- ікра інших риб – 3 579 тонн.
Нагадаємо, експорт Україною рибного філе збільшився на 35%.