У віці 88 років помер легендарний американський телеведучий Філ Донаг'ю

У віці 88 років помер легендарний американський телеведучий Філ Донаг'ю

Київ  •  УНН

19 серпня 2024, 15:53  •  12585 перегляди

Read in English

Філ Донаг'ю, відомий американський телеведучий, помер у США у віці 88 років. Він був творцем популярного ток-шоу та вів перші телемости між СРСР та США в епоху перебудови.

У неділю, 19 серпня, у віці 88 років у США помер легендарний телеведучий Філ Донаг’ю. Про це пише УНН з посиланням на The Washington Post.

Деталі

Чоловік помер в дома в оточенні родини — дружини-актриси Мало Томас, його сестри, дітей, онуків, а також домашнього улюбленця, золотистого ретривера на ім'я Чарлі.

Як стверджує його родина - Філ Донаг’ю помер "мирно внаслідок тривалої хвороби".

Сім'я Донаг’ю попросила, щоб замість квітів ті, що бажають зробили пожертви дитячій дослідницькій лікарні Св. Юди або стипендійному фонду Філа Донаг’ю/Нотр-Дам.

Доповнення

Філ Донаг’ю відомий своїм однойменним телешоу, яке стартувало в 1967 році в місті Дейтон, штат Огайо. Воно підіймало соціально важливі теми, зокрема жорстокого поводження з дітьми в католицькій церкві, фемінізму, расовим питанням. Також воно першим дозволило глядачам ставити запитання гостям ефіру. У 1974 році шоу переїхало до Чикаго, а у 1985 році - до Нью-Йорка.

Шоу Донаг’ю отримало 20 премій Еммі (10 за видатного ведучого та 10 за саме ток-шоу). 

Окрім того, саме Донаг’ю в епоху перебудови вів перші телемости між СРСР та США. Так, у 1986 році, з початком перебудови, Донах'ю приїхав до СРСР і відвідав Москву, Ленінград та Київ. Разом із радянським журналістом з американським громадянством Володимиром Познером він вів телемости між США та СРСР, у яких жителі ще недавно поділених залізною завісою країн могли розмовляти один з одним.

У США спільне телешоу Донахью та Познера транслювалось на каналі SNBC до 1996 року.