У відповідь на атаку американської бази США вдарили по об’єктах Хезболли в Іраку

У відповідь на атаку американської бази США вдарили по об’єктах Хезболли в Іраку

Київ  •  УНН

26 грудня 2023, 08:31  •  42477 перегляди

Read in English

США вдарили по об'єктах бойовиків з угруповання Хезболла в Іраку у відповідь на атаки американських баз в Іраку та Сирії та поранення своїх військових. Зокрема, при атаці на базу в іракському Ербілі були поранені троє американців.

США завдали ударів по трьом об'єктам угруповання Хезболла в Іраку у відповідь на напад на бази військових США в Іраку та Сирії. Як пише УНН, про це йдеться у заяві міністра оборони США Ллойда Остіна 25 грудня.

За наказом президента Байдена збройні сили США завдали необхідних і пропорційних ударів по трьом об'єктам, які використовують "Катаїб Хезболла" та пов'язані угрупованнями в Іраку. Ці високоточні удари є відповіддю на серію нападів на американський персонал в Іраку та Сирії, скоєних спонсорованими Іраном ополченцями, включно з нападом пов'язаної з Іраном "Катаїб Хезболла" та пов'язаних із нею угруповань на авіабазу Ербіль

- йдеться у заяві.

Згідно із заявою, внаслідок атаки в Ербілі було поранено трьох американських військовослужбовців, один з яких перебуває у критичному стані. Один із них перебуває в критичному стані. Остін додав, США не прагнуть ескалації конфлікту, але вживатимуть необхідних заходів для захисту власних інтересів.

Image

Хезболла погрожує ескалацією атак на американські бази на Близькому Сході10 грудня 2023, 04:43 • 104988 переглядiв