У Румунії виявили фрагменти безпілотника. Ймовірно, російського

У Румунії виявили фрагменти безпілотника. Ймовірно, російського

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 18:14  •  23618 перегляди

Read in English

Міноборони Румунії виявило речові докази можливого падіння безпілотника поблизу села Периправа на кордоні з Україною. Відомство засудило російські атаки на українську цивільну інфраструктуру та продовжує пошуки фрагментів дронів.

Фахівці румунського Міноборони обстежили район поблизу села Периправа в повіті Тулча, біля кордону з Україною, що є ймовірним районом падіння елементів безпілотника, і вилучили речові докази, передає УНН із посиланням на повідомлення Міністерства оборони Румунії.

"Слідчо-оперативна група вилучила з місця події речові докази для проведення експертизи відповідно до законних процедур. Місце події розташоване в болотистій місцевості, за межами населених пунктів, без пошкодження елементів інфраструктури", – повідомили у відомстві.

У Міністерстві національної оборони Румунії зауважили, що в режимі реального часу інформували та інформують союзницькі структури про ситуації, спричинені атаками, залишаючись із ними на постійному зв’язку.

"Ми також повторюємо рішуче засудження нападів, здійснених російською федерацією на деякі цілі та елементи української цивільної інфраструктури, які є невиправданими та такими, що серйозно суперечать нормам міжнародного права", - йдеться у повідомленні.

Додамо

Крім того, у відомстві наголосили, що сили Міноборони продовжують пошуки можливих фрагментів безпілотників, які впали наприкінці липня на румунський берег Дунаю внаслідок атак російських військ на деякі цивільні цілі та портову інфраструктуру в Україні.