У МЗС спростували заяву Китаю про нібито контрабанду західної зброї з України

У МЗС спростували заяву Китаю про нібито контрабанду західної зброї з України

Київ  •  УНН

23 лютого 2023, 12:18  •  1136834 перегляди

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Речник Міністерства закордонних справ України спростував заяву МЗС Китаю про те, що нібито зброя, яку США постачають до України, часто контрабандою опиняється в руках злочинних угруповань в Європі та інших регіонах, передає УНН.

Цитата

“Категорично відкидаємо інсинуації про нібито контрабанду західної зброї з України. Наша держава має сучасну ефективну систему контролю над отриманням та використанням озброєння, яка користується високою довірою з боку партнерів. Ця система є багаторівневою і повністю виключає будь-яку можливість незаконного вивезення зброї”, – йдеться у дописі Ніколенка на Facebook.

Деталі

Він додав, що натомість росія інвестує численні ресурси в дезінформацію, аби підірвати міжнародну військову допомогу України.

“Закликаємо китайську сторону керуватися виключно фактами та не бути інструментом в руках російської пропаганди”, – наголосили в МЗС.

Доповнення

The Wall Street Journal інформував, що адміністрація президент США Джо Байдена розглядає можливість оприлюднення розвідданих, які, на її думку, свідчать про те, що Китай зважує, чи постачати зброю росії для підтримки війни проти України.

Китай відкинув інформацію американської розвідки про потенційні поставки зброї з Китаю до росії як "домисли".