У Мінекономіки запропонували чотири напрямки для адаптації ветеранів

У Мінекономіки запропонували чотири напрямки для адаптації ветеранів

Київ  •  УНН

22 серпня 2024, 15:21  •  12299 перегляди

Read in English

Заступник міністра економіки представив програму для ветеранів, що включає житло, гранти, освіту та працевлаштування. Державна політика щодо ветеранів стає пріоритетною, з можливістю участі у програмах "єРобота" та "Власна справа".

Мінекономіки пропонує ветеранам чотири ключові компоненти для швидкої адаптації до цивільного життя: житло, гранти, професійна освіта та працевлаштування. Про це заявив заступник міністра економіки Ігор Безкаравайний під час VII Міжнародного ветеранського форуму, передає кореспондент УНН

"У Мінекономіки є 4 компоненти, які може використовувати ветеран, для того, щоб швидко повернутись до цивільного життя, це: житло, гранти, професійна освіта та працевлаштування", - каже Безкаравайний. 

Він каже, що ветеран може скористатись програмою єРобота та "Власна справа", для того, аби мати змогу забезпечувати себе та родину.

"Можливостей багато, а державна політика, щодо ветеранів реально стає пріоритетною, а не просто пріоритетною", - каже заступник міністра економіки.

Нагадаємо 

Станом на кінець травня цього року до Державного реєстру ветеранів внесено дані про 1,2 мільйони осіб. За різними оцінками, і в залежності від того, коли завершиться російсько-українська війна, кількість цих людей може сягнути 4-6 мільйонів. І більшість з них, зрозуміло, це будуть люди, які пройшли пекло бойових дій. Також кількість осіб з інвалідністю в Україні за час повномасштабного російського вторгнення зросла на 300 тисяч.