У липні Індія стала найбільшим імпортером російської нафти - Reuters

У липні Індія стала найбільшим імпортером російської нафти - Reuters

Київ  •  УНН

22 серпня 2024, 13:19  •  9646 перегляди

Read in English

У липні Індія імпортувала рекордні 2,07 млн барелів російської нафти на добу, випередивши Китай. Частка російської нафти в імпорті Індії досягла 44%, зростання склало 4,2% порівняно з червнем.

У липні Індія випередила Китай як найбільший у світі імпортер російської нафти, оскільки китайські переробники купували менше сировини. Про це з посиланням на дані про індійські поставки від торговельних і промислових джерел пише Reuters, передає УНН.

Деталі

У виданні пояснюють, що КНР зменшила обсяги закупівлі  через зниження прибутку від виробництва палива.

Зазначається, що у липні російська нафта становила рекордні 44% від загального імпорту Індії у липні, збільшившись до рекордних 2,07 млн бареля на добу. Це на 4,2% більше, ніж було у червні, і на 12% більше, аніж рік тому.

Це перевищує липневий обсяг імпорту нафти Китаю із росії, який становив 1,76 млн бареля на добу, свідчать дані китайської митниці.

росія почала постачати нафту до Азії через Північний Льодовитий океан - ЗМІ30 липня 2024, 17:30 • 24552 перегляди

Потреба Індії в російській нафті зростатиме, якщо не буде подальшого посилення санкцій

- заявив співрозмовник Reuters в індійській нафтопереробній компанії.

Доповнення

Зазначається, що минулого місяця Ірак залишався другим за величиною постачальником нафти в Індію, після якого розташовувалися Саудівська Аравія та ОАЕ.

Згідно з даними, у липні індійські закупівлі нафти на Ближньому Сході зросли на 4%, що збільшило частку регіону у загальному обсязі закупівель до 40% із 38% у червні.

Нагадаємо

Керівник ОП Андрій Єрмак заявив, що росія вдається до ризикованих схем імпорту нафти через санкції. Він закликав міжнародних партнерів України посилити обмеження, оскільки москва поступово адаптується до санкцій.