У Франції під час авіашоу впав у море колекційний літак Fouga Magister

У Франції під час авіашоу впав у море колекційний літак Fouga Magister

Київ  •  УНН

16 серпня 2024, 17:14  •  11619 перегляди

Read in English

У Франції під час показових польотів на авіашоу впав у море колекційний літак Fouga Magister. Пілот не зміг катапультуватися, його доля невідома, рятувальники проводять пошукову операцію.

У Франції під час показових польотів на авіашоу, з нагоди 80-ї річниці висадки в Прованс, впав у море колекційний літак Fouga Magister. Про це пише Le Figaro, передає УНН.

Деталі 

Інцидент трапився  у п’ятницю увечері у департаменті Вар. Інформацію про авіакатастрофу підтвердила місцева портова адміністрація.

Під час авіакатастрофи пілот не зміг катапультуватись. Його доля наразі невідома. На морі працюють рятувальники, а авіашоу зупинено.

Рятувальні операції з пошуку пілота наразі координує Середземноморський регіональний оперативний центр спостереження і порятунку (CROSS). У пошуках задіяні сили пожежно-рятувальної служби департаменту Вар і морської жандармерії

- заявили в префектурі Вар.

Очевидці вже виклали в мережу відео падіння літака. 

Довідково

Fouga Magister, колишній флагманський літак Військово-повітряних сил Франції з 1964 по 1981 рік, був спеціально розроблений для льотних шкіл і тренувань. Літак особливо популярний серед колекціонерів.

Нагадаємо

У департаменті Мерет-і-Мозель у Франції сталася авіакатастрофа за участю двох військових літаків Mirage. Розпочато пошуки пілотів, про людські жертви не повідомляється, причини аварії з'ясовуються.