Туреччина запустила в космос ракету-зонд

Туреччина запустила в космос ракету-зонд

Київ  •  УНН

13 серпня 2023, 00:27  •  1403771 перегляди

КИЇВ. 13 серпня. УНН. Туреччина успішно запустила в космос зондувальну ракету для виведення на орбіту мікросупутників. Про це повідомили Турецьке космічне агентство, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що пуск відбувся зі стартового майданчика в Ігнеаді. Розрахункова висота, якої ракета має досягти, становить 550 км. Ракета розроблена з використанням турецьких інженерних технологій.

Цитата

«У межах зусиль нашої країни в космосі з Ігнеади було успішно запущено ракету-зонд, розроблену за вітчизняними та вітчизняними технологіями», — йдеться в повідомленні, розміщеному на сторінці агентства в соцмережі X.

Доповнення

Пуск був випробувальним. Основні системи ракети, зокрема критично важливі, розроблені турецькою корпорацією Roketsan. Це перший політ ракети на таку висоту.

Ракета є складовою проекту "Система запуску мікросупутників", який реалізує Roketsan. Метою є можливість виводити мікросупутники на орбіту заввишки 300-400 км. Ракета розрахована на виведення до 100 кг корисного навантаження.

Ülkemizin uzaya erişim çalışmaları kapsamında yerli ve milli teknolojilerle geliştirilen sonda roketi İğneada’dan başarıyla fırlatıldı.

Hedef 550 km’de buluşmak üzere, tebrikler ! @roketsan pic.twitter.com/9FZk3tpuu2

— Türkiye Uzay Ajansı (@tuajans) August 12, 2023