ЦАХАЛ стверджує, що знайшов тунельні шахти в лікарні Аль-Шифа

ЦАХАЛ стверджує, що знайшов тунельні шахти в лікарні Аль-Шифа

Київ  •  УНН

17 листопада 2023, 01:45  •  18998 перегляди

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Ізраїльська армія (ЦАХАЛ) стверджує, що в четвер у госпітальному комплексі Аль-Шифа в секторі Газа знайшла діючу шахту тунелю та автомобіль із великою кількістю зброї. Вони стверджують, що мають фотографії та відео, які документують усе сказане. Про це пише CNN, передає УНН.

Цитата

«Сьогодні тунельну інфраструктуру ХАМАС було відкрито всередині лікарні», — йдеться в заяві ізраїльських військових, яка також містить фото та відео.

Деталі

Ізраїльський спецназ здійснив рейд у лікарню — найбільшу в Газі — рано вранці в середу після того, як тижнями говорили, що це місце підземного командного та контрольного центру ХАМАС. Лікарі та представники охорони здоров'я в анклаві, яким керує ХАМАС, постійно заперечують звинувачення.

Відео, надане Ізраїлем, показує оголену землю, яка відкриває діру в землі. Схоже, що борт шахти укріплений бетоном. Відкриті труби та кабелі також можна побачити поблизу поверхні.

На відео можна побачити і одну з головних будівель лікарні приблизно за 30 метрів від діри.
У заяві армії говориться, що війська також знайшли неподалік автомобілем, який містив велику кількість зброї та боєприпасів.

Під час телевізійного брифінгу в четвер увечері речник ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі сказав, що армійські інженери працюють над розкриттям інфраструктури тунелю.

Додамо

Раніше ЦАХАЛ показав зброю, яку знайшли ізраїльські військові у лікарні Аль-Шифа.