Тринідад прибере з герба три знамениті кораблі Колумба

Тринідад прибере з герба три знамениті кораблі Колумба

Київ  •  УНН

21 серпня 2024, 05:38  •  9393 перегляди

Read in English

Уряд Тринідаду і Тобаго оголосив про зміну державного герба, щоб прибрати символи європейської колонізації. Кораблі Колумба на гербі замінять на місцевий музичний інструмент стилпен до кінця вересня.

У Тринідаді та Тобаго перемальовують герб острова вперше з моменту його створення у 1962 році, щоб прибрати посилання на європейську колонізацію, повідомляє AP, пише УНН

Деталі

Три кораблі Христофора Колумба - Pinta, Niña та Santa María - будуть замінені на стилпен, популярний ударний інструмент, який походить зі східного Карибського острова.

Прем'єр-міністр Кіт Роулі зробив заяву в неділю під бурхливі овації, заявивши, що герб буде перероблено до кінця вересня.

"Це має означати, що ми на шляху до усунення колоніальних залишків, які є в нашій конституції", - сказав він.

На нинішньому гербі також зображені колібрі, пальма та червоний ібіс, національний птах Тринідада.

Заява Роулі прозвучала приблизно за тиждень до того, як у Тринідаді та Тобаго мають відбутися публічні слухання щодо того, чи слід прибрати певні статуї, знаки та пам'ятники.

Доповнення

Майбутні зміни є частиною всесвітнього руху, спрямованого на викорінення символів колоніальної епохи, під час якого останніми роками по всій території США видалялися чи скидалися статуї Колумба.

Колумб прибув до Трінідада і Тобаго в 1498 році.