Tesla програла суд у Швеції на тлі страйку працівників свого заводу

Tesla програла суд у Швеції на тлі страйку працівників свого заводу

Київ  •  УНН

8 грудня 2023, 14:14  •  28677 перегляди

Read in English

Стокгольмський суд відхилив позов Tesla Ілона Маска проти PostNord, постановивши, що поштова служба не зобов'язана доставляти номерні знаки автомобілів Tesla під час страйку робітників. Tesla стикається з проблемами доставки у Швеції, ключовому європейському ринку.

Суд Стокгольма відхилив позов виробника електрокарів Tesla Ілона Маска проти поштової компанії PostNord. Про це з посиланням на Reuters повідомляє УНН.  

Деталі 

Напередодні Tesla подала до суду на PostNord через те, що працівники поштової компанії припинили доставляти номерні знаки для нових автомобілів на знак протесту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стартап Ілона Маска у галузі ШІ прагне залучити 1 мільярд доларів

Натомість шведський суд вирішив, що такого зобов’язання PostNord наразі не має.

Співробітники поштової компанії минулого тижня на знак солідарності долучились до страйку IF Metall – профспілки, до якої входять працівники шведського заводу Tesla. Вони з кінця жовтня вимагають укладення колективного трудового договору.

Доповнення

Для американського виробника електрокарів ринок нордичних країн є ключовим у Європі. Минулого року Швеція стала п’ятим за розміром ринком Tesla, а її Model Y цьогоріч є найбільш продаваним автомобілем у країні.

Проте Tesla принципово не погоджується на колективні переговори і заявляє, що її працівники мають такі ж або навіть кращі умови, ніж ті, яких вимагає IF Metall.

Довідково

Шведська профспілка IF Metall, яка об’єднує представників металургійної та автомобільної промисловості, з кінця жовтня страйкує на підприємствах Tesla у Швеції, вимагаючи вигідніших колективних трудових договорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Йдіть до біса": Маск гостро відповів компаніям, які відмовились від співпраці з соцмережею X

Кілька інших профспілок долучились до страйку, серед них – поштарі. Через це Tesla не може доставити номерні знаки для нових зареєстрованих автомобілів.

Нагадаємо

Власник соцмережі X та компанії Tesla Motors Ілон Маск презентував електрокар Cybertruck. Електрокар представили ще у 2019 році, але у продаж вони надійшли лише зараз.