Суд скасував продаж чотирьох родовищ глини на Закарпатті

Суд скасував продаж чотирьох родовищ глини на Закарпатті

Київ  •  УНН

15 серпня 2024, 23:54  •  4594 перегляди

Read in English

Господарський суд Києва визнав недійсними результати аукціонів з продажу ліцензій на розробку родовищ глини у Закарпатській області. Прокуратура виявила порушення антимонопольного законодавства під час проведення електронних торгів.

Господарський суд Києва визнав недійсними результати чотирьох аукціонів з продажу ліцензій на розробку родовищ глини у Закарпатській області. Про це пресслужба Київської міської прокуратури, пише УНН.

Здійснюючи процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях у сфері охорони навколишнього природного середовища, Оболонська окружна прокуратура м. Києва виявила порушення вимог антимонопольного законодавства під час проведення чотирьох електронних аукціонів із продажу спецдозволів на користування надрами родовищ глини, розміщених на території Закарпатської області,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Прокурори встановили, що у вересні 2022 року через електронний портал Prozorro проводилися 4 аукціони з продажу спеціальних дозволів на користування надрами чотирьох родовищ глини на території Закарпатської області. Організатором аукціонів виступила Державна служба геології та надр України.

Учасники 4 аукціонів вчинили антиконкурентні узгоджені дії, а саме: використовували одну IP-адресу, надавали один одному фінансову допомогу для здійснення господарської діяльності, у тому числі з метою оплати участі в аукціоні.

Виявлені прокуратурою порушення чинного законодавства також підтверджені Адміністративною колегією Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України та зафіксовані у відповідних рішеннях.

У звʼязку із виявленими порушеннями, столична прокуратура подала до Господарського суду міста Києва 4 позови про визнання недійсними результатів аукціонів, договорів купівлі-продажу спеціальних дозволів на користування надрами.

Завдяки принциповій та аргументованій позиції прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Київської міської прокуратури та Оболонської окружної прокуратури міста Києва рішеннями Господарського суду міста Києва вказані позови задоволені. Судом визнано недійсними результати електронних аукціонів із продажу спеціальних дозволів, а також визнано недійсними відповідні договори купівлі-продажу та спеціальні дозволи на користування надрами,

- додали у прокуратурі.

Незаконно видобули з Десни 9 барж піску: підозру отримали три члени екіпажу спецсудна 15 серпня 2024, 14:12 • 14538 переглядiв