Суд переніс засідання у справі митрополита Павла на 30 вересня

Суд переніс засідання у справі митрополита Павла на 30 вересня

Київ  •  УНН

21 серпня 2024, 13:41  •  20040 перегляди

Read in English

Судове засідання у справі митрополита УПЦ (МП) Павла Лебедя перенесено через погіршення його самопочуття та неявку захисників. Строк дії запобіжного заходу продовжено, раніше за нього внесли заставу в 33,3 млн грн.

Печерський районний суд Києва сьогодні, 21 серпня 2024 року, переніс на 30 вересня засідання по суті справи щодо виправдовування російської агресії митрополитом Української православної церкви (Московського патріархату) Павлом. Водночас суд продовжив на два місяці дію обов'язків по запобіжному заходу у вигляді застави, передає УНН із посиланням на Суспільне.

"Обвинувачений досі зобов'язаний не відлучатися зі місця свого проживання без рішення суду, крім невідкладних випадків, пов’язаних із небезпекою для його життя і здоров'я. Крім того, він має утриматися від спілкування з потерпілими й свідками в кримінальному провадженні. Здати закордонний паспорт ", — йдеться у постанові судді.

Також сьогодні мало відбутися судове засідання по суті справи щодо виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників. Та до зали суду не прийшли всі захисники митрополита.

Павло Лебідь у залі суду зазначив, він повністю покладається на розсуд адвокатів. І сказав, що погано почувається. Йому викликали "швидку".

"Розпочинання по суті має відбутись. Підстави не прибуття захисників не причина, вони кожного разу не зʼявляються. Щодо стану здоров'я, на розгляд суду", — сказав прокурор Євген Завістовський.

Суддя перенесла засідання на 30 вересня 2024 року.

Доповнення

Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому настоятелю Києво-Печерської Лаври, митрополиту УПЦ МП Павлу.

Йому інкримінували 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань) та ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

В липні 2023 року суд відправив митрополита УПЦ МП Павла під варту та визначив заставу в понад 33 мільйони гривень.

В серпні 2023 року Павла Лебедя було звільнено з-під варти. За нього внесли заставу в розмірі 33 300 000 грн.