Су-24М мінував зерновий коридор, але після збиття ворожого бомбардувальника активність авіації рф змінилась – Плетенчук

Су-24М мінував зерновий коридор, але після збиття ворожого бомбардувальника активність авіації рф змінилась – Плетенчук

Київ  •  УНН

7 грудня 2023, 10:23  •  36131 перегляди

Read in English

Активність російської авіації знизилася, після того, як бомбардувальник Су-24М був збитий українськими силами; раніше він мав на меті замінувати зерновий коридор, повідомив речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук.

Активність авіації окупантів не спостерігається після збиття російського бомбардувальника Су-24М, що здійснював мінування зернового коридору, втім справжнім призначенням бомбардувальника, або т.з. "Утюга", мало б бути завдання проривати систему ППО.

Про це повідомив речник Військово-морських сил Збройних сил України, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає УНН.

Деталі

Динаміка використання ворогом авіації у чорноморському регіоні на сьогодні змінилася. Як зазначив Дмитро Плетенчук, після збиття бомбардувальника Су-24М "ми не спостерігали активність авіації". Він також пояснив останнє застосування Су-24М, його завдання і неформальну назву бомбардувальника.

Особливістю застосування цього бомбардувальника було те, що він намагався мінувати наш зерновий коридор. .. Цей літак взагалі.. В нього є така назва неформальна, - "Праска", або насправді його називають "Утюг", оскільки призначений він аби проривати систему ППО противника. Він може скласти крила назад і піти на великій швидкості. Але вони його застосовували трохи в інший спосіб, - і от результат, той що ми маємо

розповів Плетенчук.

Речник Військово-морських сил ЗСУ окремо відзначив Повітряні Сили, оскільки вони допомагають забезпечувати безпеку цивільного судноплавства, що особливо актуально через попередню активність росіян в повітрі із застосування вогневого ураження.

Нагадаємо

Російський бомбардувальник Су-24М знищили захисники українського неба в районі острова Зміїний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фронті 91 боєзіткнення, 34 атаки ворога відбито на Авдіївському напрямку