$42.180.00
49.230.00
Графіки відключень електроенергії

Створено новий вид алкоголю, зроблений з "відходів" сиру тофу

Київ • УНН

 • 9870 перегляди

КИЇВ. 18 грудня. УНН. У Національному університеті Сінгапуру створили алкогольний напій із сироватки, яка залишається від виробництва сиру тофу. Про це повідомляє The Drinks Business, передає УНН.

Створено новий вид алкоголю, зроблений з "відходів" сиру тофу

Новий алкогольний напій отримав назву "sachi", що дослівно означає "блаженство".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українську горілку ARCTICA нагородили "золотом" за чистоту

Виробництво напою займає три тижні. Співробітники університету кажуть, що напій нагадує за смаком саке - традиційний японський міцний алкоголь на основі рису. Міцність нового виду алкоголю не уточнюється.

Тепер учені шукають алкогольні компанії, які були б зацікавлені у виробництві sachi.

Як повідомляв УНН, українські алкогольні бренди завоювали золоті нагороди в США.