Стефанчук обговорив з делегацією Конгресу США зняття обмежень на удари по рф зброєю партнерів

Стефанчук обговорив з делегацією Конгресу США зняття обмежень на удари по рф зброєю партнерів

Київ  •  УНН

21 серпня 2024, 16:10  •  11704 перегляди

Read in English

Делегація Палати представників Конгресу США на чолі з Робом Віттманом прибула до України. Під час зустрічі зі спікером ВР обговорили безпекову ситуацію та потреби України в озброєнні.

Делегацією Палати представників Конгресу США на чолі із заступником Голови Комітету з питань Збройних Сил Робом Віттманом та за участю Девіда Трона прибула до України. Американські посадовці вже зустрілись зі спікером Верховної Ради Русланом Стефанчуком. Про це пише УНН з посиланням на голову парламенту.

Деталі

Зустрівся з делегацією Палати представників Конгресу США на чолі із заступником Голови Комітету з питань Збройних Сил Робом Віттманом та за участю Девіда Трона. Це вже четверта висока делегація США, яку маю честь приймати в Українському Парламенті впродовж останніх двох тижнів 

- розповів Стефанчук. 

Під час зустрічі він подякував американським політикам за  за всю надану допомогу — оборонну, фінансову, гуманітарну та політичну.

США не змінили політику щодо далекобійних ударів по РФ20 серпня 2024, 02:22 • 117149 переглядiв

Також акцентував на важливості двопартійної й двопалатної підтримки Конгресу США. 

Обговорили безпекову ситуацію. Зауважив, що для нас критично важливо зняти всі обмеження на використання озброєння партнерів і мати можливість захищатись, зокрема, завдаючи ударів по військових обʼєктах рф

- заявив спікер ВР. 

За його словами, аби захистити людей та інфраструктуру, Україна потребує посиленої військової підтримки. Серед інших потреб Стефанчук вказав на додаткові системи ППО, артилерію, бойову авіацію.

Для нас також важливим є навчання українських військових, обговорили це. Порушили й тему посилення санаційного тиску на росію. Окрема увага — втіленню реформ в Україні

- підсумував спікер Верховної Ради. 

Нагадаємо

Речник Пентагону заявив, що США обговорює з Україною довгострокові цілі наступу в курській області, де Сили оборони продемонстрували "креативність і бойову доблесть".