Сталість бізнесу під час війни: МХП увійшов до топ-10 Індексу КСВ у 2023 році

Сталість бізнесу під час війни: МХП увійшов до топ-10 Індексу КСВ у 2023 році

Київ  •  УНН

5 липня 2023, 17:01  •  902624 перегляди

КИЇВ. 5 липня. УНН. Експертна організація CSR Ukraine та видання «The Page» провели дослідження сталості українського бізнесу під час війни. Компанія посіла 11 позицію в рейтингу, набравши 66 балів, передає УНН із посиланням на прес-службу МХП.

Деталі

Висока експертна оцінка базується на тому, що МХП з першого дня війни працює та підтримує українців.

«Компанія передала понад 13 тисяч тонн благодійної продукції на суму майже 1 млрд гривень у різні куточки нашої країни.

У перші місяці повномасштабного вторгнення працівники самі об'єднувалися й допомагали тим, хто цього потребував. Так, у Центральному офісі працював Гуманітарний штаб, учасники якого в умовах дефіциту продуктів забезпечували їжею родини працівників, лікарні, волонтерів. В інших містах співробітники за підтримки компанії об'єднувалися для приготування тушкованок та закруток», - уточнили в компанії.

Більше того, МХП продовжує роботу, сплачує податки, створює робочі місця, а також продовжує реалізовувати грантові проєкти для розвитку громад разом із Благодійним фондом «МХП – Громаді»: «Роби своє», «Час діяти, Україно!», «Кіно заради перемоги!» та ін.

«Підтримку компанії відчувають лікарні й пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт і літніх людей, а також люди, які через війну залишилися без домівок та засобів для існування», - йдеться у повідомленні.

Крім того, з перших днів війни компанія продовжує дбати про своїх працівників.

«За всіма мобілізованими захисниками залишається їхнє робоче місце й вони продовжують отримувати заробітну плату

Також МХП допомагає їм спорядженням і всім необхідним. А для ветеранів працює спеціальна програма «МХП Поруч», в межах якої захисники отримують допомогу психологів, реабілітологів, юристів, менторів», - уточнили в компанії.

Загалом, участь у "Індексі КСВ 2023" взяли 30 провідних компаній країни. Вони заповнили анкети, що базувалися на 5-компонентній моделі КСВ у воєнний час: безперервність бізнесу і податки, безпека співробітників і співробітниць, боєздатність, об'єднаність, громада.

Довідка

МХП - міжнародна компанія у сфері харчових, агротехнологій та ритейлу зі штаб-квартирою в Києві та виробничими потужностями в Україні та на Балканах (Perutnina Ptuj Group). Дочірні підприємства МХП працюють у Великій Британії, Саудівській Аравії, ОАЕ, країнах Балканського півострову та інших країнах ЄС. Станом на 2021 рік компанія МХП посідає 8 місце у переліку Forbes 100 найбільших приватних компаній України.

Виробничі потужності МХП охоплюють 12 областей України. Земельний банк становить 360 000 га, з них під вирощування сільськогосподарських культур - 353 000 га. Важливою складовою агровиробництва МХП є цифровізація та застосування інновацій.