Стали відомі імена всіх 20 підприємців, які здобули гранти на розвиток власного бізнесу від Епіцентру
Київ • УНН
КИЇВ. 28 вересня. УНН. Проєкт “Мільйони добрих справ” національної мережі торговельних центрів “Епіцентр” завершився. У Києві відбувся четвертий фінал проєкту, на якому було визначено п’ятірку останніх переможців (як проходив четвертий фінал дивіться на каналі Епіцентр у YouTube). Отже, відомі імена всіх 20 українських підприємців, які отримали в якості грантів від компанії “Епіцентр К” майже 10 млн гривень.
— Цим проєктом ми хотіли надихнути діючий бізнес вийти з кризи та дати шанс розпочати новий тим, хто давно мріяв про власну справу, — зазначає заступник генеральний директор компанії “Епіцентр К”, суддя проєкту Борис Артарі-Колумб.
З майже 3 тис. заявок було обрано 40, які потрапили в півфінал. Переможців визначало експертне журі на основі відеопрезентацій півфіналістів та захисту бізнес-проєктів. Кожен із 20 переможців отримав грант у розмірі до 500 тис. гривень на розвиток власної справи.
— Радий долучитися до такої важливої справи, як допомога малому та середньому бізнесу. Обрати переможців було не просто, але я насамперед звертав увагу на соціальну складову кожного бізнесу та ту користь, яку він несе для громади“, — зазначає член журі Дмитро Борисов, власник і бренд-шеф мережі ресторанів
GASTROFAMILY. Отож, переможцями останнього четвертого етапу проєкту “Мільйони добрих справ” від Епіцентру стали:
Іларіон Єськов з м. Кам’янське (Дніпропетровська область) , який варить швейцарський сир грюєр та мріє про власну професійну сироварню. Такий сир привезла з однієї з мандрівок дружина Іларіона. Він настільки сподобався подружжю, що ідея його виготовлення переросла у справу життя. “Дякую компанії „Епіцентр К“, яка повірила в мене! Завдяки цьому вже зовсім скоро українці зможуть поласувати нашим натуральним сиром, який буде нічим не гірший за відомий швейцарський”, — впевнений Іларіон.
Навіть старовинне ремесло може бути сучасним, переконаний переможець проєкту “Мільйони добрих справ” від Епіцентру коваль Павло Білоус. Уже понад 10 років Павло володіє майстернею художньої ковки в Сумах. Тут за старовинними методами разом із двома помічниками він виготовляє ковані вироби під замовлення. “Ми хочемо зберегти українські традиції, але водночас осучаснити нашу продукцію. Ми станемо кузнею № 1 у Сумській області і зможемо продавати свою продукцію в Епіцентрі, — запевняє коваль, який отримав 500 тис. грн у якості гранту.
— Смачні пельмені моєї тітоньки мають скуштувати всі, — подумала рік тому Діана Богузь з Вінниці та започаткувала крафтове виробництво напівфабрикатів “Пельмеша”. За рік вона продала понад 3 тонни продукції. 14 видів пельмень та вареників з різними начинками, а також сирники. За грант у розмірі 497 тис. грн від Епіцентру Діана планує відкрити повноцінний цех із виробництва напівфабрикатів та значно збільшити виробничі потужності.
Кримська татарка Лєране Козакевич, з м. Ірпінь, втікаючи від російської окупації, змушена покинути батьківщину та переїхати на Київщину. Бажання зберегти рідні традиції та культуру привели колишню журналістку у сферу харчування. Підприємниця дізналася про корисні властивості мікрогріна, який стали активно використовувати в кулінарії. Грант в розмірі 500 тис. грн дасть їй змогу розпочати одразу декілька проєктів. “У майбутньому я хочу працювати у форматі франшизи та надати можливість українцям відкривати власну справу та створювати робочі місця”, — говорить Лєране.
Багато хто каже, що творчість та бізнес — речі несумісні. Але digital-скульптор Катерина Орлова з Харкова вирішила розвінчати цей міф. Уже п’ять років вона створює скульптури на замовлення, але мріє відкрити власне виробництво цілих колекцій скульптур, бра, барельєфів та світильників. Вигравши грант у майже півмільйона гривень, вона зможе відкрити повноцінну майстерню та купити сучасне обладнання, яке дозволить їй виготовляти скульптури не лише з гіпсу, але й із мармурової крихти за інших матеріалів.
Приз глядацьких симпатій та кошти на власну справу у розмірі грантової заявки (500 тис. грн) отримав учасник четвертого фіналу проєкту “Мільйони добрих справ” Андрій Печериця, який зібрав понад 6 тис. лайків під своїм відео на YouTube. Підприємець з Полтави презентував свою ідею екологічних велокав’ярень, які працювали б від сонячних батарей.