США звинувачують Іран у кібератаках на передвиборчу кампанію Трампа

США звинувачують Іран у кібератаках на передвиборчу кампанію Трампа

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 01:16  •  16232 перегляди

Read in English

Американська розвідка вперше офіційно звинуватила Іран у кібератаках на передвиборчу кампанію Трампа. ФБР повідомляє про спроби Ірану втрутитися в американську політику та підірвати довіру до демократичних інституцій.

Американські розвідувальні органи звинуватили Іран у здійсненні кібератаки на передвиборчу кампанію Дональда Трампа. Це перший випадок, коли уряд США офіційно поклав відповідальність за такий кіберзлочин на Тегеран. Про це повідомляє АР, передає УНН.

Деталі

ФБР та інші федеральні агентства повідомили, що Іран сприймав цьогорічні президентські вибори як особливо важливі та проводив хакерські атаки і впливові операції з метою втручання в американську політику, а також розпалювання розбрату та підриву довіри до демократичних інституцій.

"Ми спостерігали дедалі агресивніші дії Ірану під час цього виборчого циклу, зокрема операції впливу, спрямовані на американську громадськість, і кібератаки, націлені на передвиборчі кампанії кандидатів у президенти", — йдеться у спільній заяві ФБР, Управління директора національної розвідки та Агентства з кібербезпеки та інфраструктури.

За даними розвідки, іранські хакери намагалися отримати доступ до осіб, які мали прямий доступ до президентських кампаній обох політичних партій. ФБР також розслідує спроби проникнення до кампанії демократичного кандидата Камали Гарріс.

Гарріс непрямо розкритикувала Трампа, назвавши свого опонента "боягузом"19 серпня 2024, 07:55 • 13007 переглядiв