СБУ затримала ще чотирьох агентів рф за підпали об'єктів Укрзалізниці

СБУ затримала ще чотирьох агентів рф за підпали об'єктів Укрзалізниці

Київ  •  УНН

19 серпня 2024, 12:42  •  11664 перегляди

Read in English

Правоохоронці затримали чотирьох агентів російської розвідки за підпали об'єктів Укрзалізниці у Харківській та Черкаській областях. Зловмисники намагалися знищити релейні шафи на стратегічно важливих напрямках залізничного сполучення.

Правоохоронці затримали ще чотирьох агентів російської розвідки, які вчиняли підпали на об’єктах Укрзалізниці у Харківській та Черкаській областях. Про це заявила Служба безпеки, передає УНН.

Деталі

Так, на Харківщині "на гарячому" затримано двох диверсантів, які вночі намагалися спалити батарейну шафу залізничного світлофора.

За даними слідства, фігуранти заздалегідь відслідкували розклад руху потягів по колії, щоб максимально заблокувати їхнє переміщення.

Правоохоронці поетапно задокументували злочинні дії диверсантів і затримали їх на спробі підпалу залізничного устаткування.

Окрім того, на Черкащині затримано дезертира-контрактника однієї з військових частин регіону, який переховувався на території області та вчиняв підпали "на замовлення" рф.

До підривної діяльності він залучив свого знайомого – місцевого безробітного жителя.

Задокументовано як зловмисники намагалися знищити вісім релейних шаф сигнальних установок на стратегічно важливих напрямках залізничного сполучення.

Наразі правоохоронці повідомили затриманим з обох регіонів про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена в у мовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб). Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення

- резюмували в СБУ.

Доповнення

Правоохоронці відзначили, що серед пріоритетних цілей ворога були релейні шафи на залізничних магістралях. росіяни сподівалися, що, підпаливши це обладнання, вони зірвуть перевезення зброї та боєприпасів ЗСУ на передову.

Нагадаємо

СБУ затримала двох диверсантів, які підпалили релейну шафу на вантажній станції Укрзалізниці в Києві за вказівкою російської розвідки. Їм загрожує довічне ув'язнення за диверсію в умовах воєнного стану.