СБУ затримала фельдшера "швидкої", який коригував удари рф по Одещині

СБУ затримала фельдшера "швидкої", який коригував удари рф по Одещині

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 07:08  •  20598 перегляди

Read in English

В Одеській області затримано фельдшера "швидкої", який збирав розвідувальну інформацію для фсб. Він передавав дані про розташування військових об'єктів для коригування ракетно-дронових ударів рф по портовому місту.

Служба безпеки затримала в Одеській області фельдшера місцевої станції екстреної медичної допомоги. За даними правоохоронців, він коригував ракетно-дронові удари рф по одному з портових міст регіону. Про це УНН повідомляє із посиланням на СБУ. 

Деталі

Як повідомляється, насамперед рашисти намагалися отримати координати базування особового складу та кораблів морської охорони Держприкордонслужби. Також окупанти сподівалися одержати локації вогневих позицій ППО, яка обороняє повітряний простір південного регіону.

Для виконання цього завдання фсб залучила 39-річного фельдшера місцевої станції екстреної медичної допомоги. У поле зору спецслужби рф чоловік потрапив ще у квітні цього року, коли публікував антиукраїнські коментарі в Телеграм-каналах країни-агресора.

За вказівкою окупантів  фельдшер збирав розвідувальну інформацію у ході поїздок по прибережній території, зокрема під час викликів "швидкої". Отримані відомості зрадник відображав на гугл-карті, а потім відправляв скріншоти своєму куратору з фсб.

Під час обшуків у чоловіка виявили два мобільні телефони, які він використовував для комунікації з фсб.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

СБУ затримала інформатора рф, який шпигував за HIMARS на Покровському напрямку15 серпня 2024, 08:43 • 25686 переглядiв