Римейк "Ворона" з Біллом Скарсгардом і FKA twigs: не чудовий, але приречений на культовий статус - ЗМІ

Римейк "Ворона" з Біллом Скарсгардом і FKA twigs: не чудовий, але приречений на культовий статус - ЗМІ

Київ  •  УНН

23 серпня 2024, 15:04  •  10430 перегляди

Read in English

Новий "Ворон" (The Crow) з Біллом Скарсгардом і FKA twigs викликав змішані відгуки критиків. Фільм балансує між трагічним романтизмом і жартом, але має потенціал стати культовим у майбутньому.

У 2024 році виповнюється 30 років з дня виходу фільму "Ворон" - екранізації андеграундного коміксу Джеймса О'Барра. Зробити римейк фільму, настільки помітного в поп-культурі доволі складно.

Інтерпретація режисера Руперта Сандерса  з Біллом Скарсгардом і FKA twigs у головних ролях, обговорюється критиками одразу після офційної прем'єри. Перші рецензії з’ясовують, чи отримає нове обличчя римейк відомої франшизи.

Пише УНН із посиланням на Gizmodo, GeekConectado та Latimes.

Деталі

Нова версія "Ворона" балансує на межі між трагічним романтичним фанфіком і невдалим жартом, як з фільмом 1994 року, так і з коміксом, написаним та проілюстрованим Джеймсом О'Барром. Про це йдеться в огляді Conecta Geek. Зазначається вдалий кастинг.

Білл Скарсгард (Білл Скашґорд) - шведський актор, відомий за роллю клоуна Пеннівайза в екранізації роману Стівена Кінга "Воно". Також грав Романа Годфрі у телесеріалі "Гемлокова Штольня".

Image

FKA twigs (Талія Дебретт Барнетт) - британська співачка, продюсерка, режисерка та танцівниця.

Режисер "Дюни" Дені Вільньов планує зняти фільм про ядерну війну5 квітня 2024, 16:42 • 26018 переглядiв

Обидва красиві та кожен має певне дивацтво, що робить їх особливими. Однак їхні образи все ж не допомагають розвитку картини, вважають в огляді видання.

Image

Довідка

Перша екранізація коміксу Джеймса О'Барра вийшла в 1994 році. Нажаль, фільм режисера Алекса Пройаса став найбільш відомим через смерть виконавця головної ролі. В актора Брендона Лі (син Брюса Лі) під час зйомок влучила куля, незабаром він помер. У новому фільмі заборонили всю вогнепальну зброю на знімальному майданчику. 

"Ворон" середини 90-х Пройаса був величезним і витонченим відеокліпом.

Image

Новий фільм може все втратити, головним чином через неминучі порівняння, з оригінальною версією фільму, зазначає видання Лос-Анджелес Таймс.

У своїй версії режисер Руперт Сандерс ("Білосніжка та мисливець", "Привид в обладунках") працював зі сценарієм Зака ​​Бейліна та Вільяма Шнайдера, про який є думка, що він більш оригінальний.

Автори відмовилися від традиційного зовнішнього вигляду антигероя Еріка Дрейвена (Білл Скарсгард). Йому було надано образ з короткою стрижкою і татуюваннями, який викликав суперечки відтоді, як про це стало відомо.

Image

Цей образ зручно відсилає до хіп-хоп культури, але одразу з’являється зауваження, що він не має особливого сенсу, бо герой не практикує цей жанр. Саундтрек фільму також не містить жодної пісні в стилі хіп-хоп.

Disney відмінив приквел "Зоряних воєн" "Аколіт"20 серпня 2024, 12:07 • 107813 переглядiв

Серед іншого. Сандерс постійно акцентує увагу на насильстві, яке було дещо пом’якшено в адаптації Пройаса. Але тут кров тече щедро і повнобарвно.

Фільм "Я, "Побєда" і Берлін" тепер доступний на Netflix7 серпня 2024, 14:55 • 13875 переглядiв

В огляді визначається сцена, яка може дійсно захопити велику увагу:

Використовуючи той стиль паралельного монтажу, який досяг найвищої точки у "Хрещеному батькові" (1970).. представляє нам довгу сцену бійки біля вхідної зони елегантного театру. Сцена настільки надмірна та шалена, що обіцяє викликати всілякі коментарі

- пояснює огляд.

Насправді все дуже добре, хоча й не чудово, пише Gizmodo.

Проблеми є навіть у хваленому фільмі Алекса Прояса. Можливо свіжа інтерпретація історії не матиме негайного успіху, але приречена буде відкрити для себе потенційних шанувальників в найближчі роки, вважає автор рецензії.

Кожен герой має такий унікальний вигляд і присутність:

"Ви не можете відірвати очей від них", відзначає глядач. Так, дійсно, герої -зламані, потенційно страшні люди. Але також можна побачити й відчути їх внутрішню сторону, - у зображенні так би мовити "хвилі невинності", хімія виконання в картині просто зашкалює.

Таким чином, можливо, у Сандерса не зовсім правильна історія, але персонажі та виконання – дійсно, на рівні.

Вийшов трейлер фільму "Джокер 2" з Хоакіном Феніксом і Леді Гагою, які співають23 липня 2024, 18:48 • 108132 перегляди