російські хакери атакували українські Телеграм-канали, зламавши сервіс FleepBot

російські хакери атакували українські Телеграм-канали, зламавши сервіс FleepBot

Київ  •  УНН

21 липня 2024, 10:59  •  32993 перегляди

Read in English

21 липня зафіксовано масові публікації провокативних повідомлень у відомих українських Телеграм-каналах. Причиною став злам сервісу автоматизації публікацій FleepBot, розробленого компанією з рф.

Масові публікації повідомлень провокативного характеру були зафіксовані 21 липня у низці відомих українських Телеграм-каналів. Про це повідомила Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України, передає УНН.

Деталі

Повідомляється, що 21 липня були зафіксовані масові публікації повідомлень провокативного характеру у низці відомих українських телеграм-каналів, які використовували програмне забезпечення FleepBot для розміщення новин.

За інформацією з відкритих джерел, хакери зламали сервіс автоматизації публікації постів FleepBot, який розроблено та належить компанії з рф, і почали робити пости у телеграм-каналах від імені власників.

Для усунення проблеми у Службі рекомендуємо видалити бота FleepBot з адміністраторів каналу.

Хотіли б черговий раз наголосити на небезпеці застосування будь-яких програмних засобів країни-агресора, і необхідності ретельно перевіряти походження ПЗ перед його застосуванням

- йдеться у повідомленні.

Нагадаємо

Українська розвідка та кіберволонтери атакували близько 100 російських сайтів. 39 з них досі не працюють. Йдеться про компанії, що обслуговують російський державний сектор, який бере участь у війні проти України.

В Іспанії заарештували хакерів за атаки проти країн НАТО20 липня 2024, 21:56 • 14676 переглядiв