росіяни готують провокації на окупованих територіях Запорізької області до Дня Незалежності

росіяни готують провокації на окупованих територіях Запорізької області до Дня Незалежності

Київ  •  УНН

22 серпня 2024, 10:00  •  20408 перегляди

Read in English

Окупанти поширюють фейки про можливі обстріли українськими військами цивільних об'єктів. Голова Запорізької ОВА попереджає про підготовку росіянами провокацій на окупованих територіях до Дня Незалежності України.

росіяни готують на тимчасово окупованій території Запорізької області провокації до Дня Незалежності України. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Ворог готує найближчим часом на тимчасово окупованій території провокації. Свідчення про це є в тому, що на території Токмаку, Молочанську ворог масово розганяє фейки про те, що українська сторона буде обстрілювати ці населені пункти

- сказав Федоров.

Він зазначив, що українські військові не обстрілюють цивільні населені пункти. Проте росіяни хочуть використати ці закиди для вчинення провокацій.

"Ворог таким чином намагається прикрити свої дії, які він хоче проводити під час святкування нашого Дня Незалежності, й таким чином намагається пояснити через свою пропаганду, що це буде робити українська армія. Це також та інформація, яку ми маємо доносити на тимчасово окуповані території, щоб мешканці чітко розуміли хто несе небезпеку", - розповів Федоров.

Доповнення

Посольстві США в Києві попередило американських громадян про загрозу російських повітряних ударів у зв'язку зі святкуванням Дня Незалежності України 24 серпня.