Рік пандемії погіршив ситуацію з голодом у світі - ООН

Рік пандемії погіршив ситуацію з голодом у світі - ООН

Київ  •  УНН

 • 24491 перегляди

КИЇВ. 13 липня. УНН. У 2020 році голод посилився як в абсолютних, так і пропорційних показниках, випереджаючи приріст населення: приблизно 9,9 відсотка всіх людей, за оцінками, недоїдали в минулому році проти 8,4 відсотка у 2019 році. Цьогорічне видання “Стан продовольчої безпеки та харчування у світі” — це перша глобальна оцінка такого роду в епоху пандемії, інформують в ЮНІСЕФ, пише УНН.

Деталі

Зазначають, що вже в середині 2010-х голод почав набирати обертів. У 2020 році приблизно 9,9 відсотка всіх людей, за оцінками, недоїдали в минулому році проти 8,4 відсотка у 2019 році. Більше половини таких людей (418 мільйонів) проживають в Азії; більше третини (282 мільйони) в Африці; і менша частка (60 млн.) у Латинській Америці та Карибському басейні. Але найголовніше зростання голоду було в Африці, де оціночна поширеність недоїдання - у 21 відсоток населення - більш ніж удвічі перевищує показники будь-якого іншого регіону.

Більше 2,3 млрд осіб (або 30% населення світу) не мають постійного доступу до повноцінного харчування. Цей показник за рік підскочив на стільки ж, скільки загалом за попередні п'ять років.

У 2020 році, за оцінками, понад 149 мільйонів дітей до п’яти років мали затримку в розвитку або були занизькими для свого віку; більше 45 мільйонів - змарнілі або занадто худі для свого зросту; і майже 39 мільйонів мали надмірну вага.

Повні три мільярди дорослих та дітей залишались позбавленими здорового харчування, в основному через надмірну вартість. Майже третина жінок репродуктивного віку страждають на анемію. У всьому світі, незважаючи на прогрес у деяких областях - наприклад, більше немовлят харчуються виключно грудним молоком.

Нагадаємо

Близько 41 мільйона людей у всьому світі знаходяться в безпосередній небезпеці голоду, попередила Всесвітня продовольча програма (ВПП) Організації Об'єднаних Націй, заявивши, що зростання цін на основні продукти харчування погіршує існуючий тиск на продовольчу безпеку.