рф здійснила 88 обстрілів по Сумщині: 2 загиблих, 3 поранених

рф здійснила 88 обстрілів по Сумщині: 2 загиблих, 3 поранених

Київ  •  УНН

22 серпня 2024, 19:32  •  13812 перегляди

Read in English

Окупанти атакували 13 громад Сумської області, застосувавши авіаудари, артилерію та дрони. Найбільше постраждали Есманьська та Глухівська громади, де були жертви серед цивільного населення.

У межах дня терористи 88 разів обстріляли Сумщину, у результаті чого в області вбито 2 цивільних та поранено – 3. Про це повідомляє Сумська обласна військова адміністрація, передає УНН.

Деталі

Сьогодні війська окупантів здійснили серію атак на різні громади Сумської області, застосувавши авіаудари, мінометні та артилерійські обстріли, а також атаки за допомогою FPV-дронів і скидання вибухових пристроїв з безпілотників.

Найбільш постраждали Есманьська та Глухівська громади, де були жертви серед цивільного населення. У деяких громадах, таких як Свеська, постраждали люди внаслідок авіаударів. Інші громади, включно з Дружбівською, Великописарівською, Краснопільською та іншими, зазнали різних видів обстрілів і атак, спричинивши численні вибухи.

Ситуація в громадах:

Дружбівська: ворог здійснив авіаудар за допомогою керованих авіаційних бомб, що призвело до 2 вибухів.

Великописарівська: загарбники скинули вибухові пристрої з безпілотних літальних апаратів, що спричинило 5 вибухів. Також терористи нанесли артилерійських обстрілів (5 вибухів) та мінометних обстрілів (12 вибухів); застосували FPV-дрони, що спричинило ще 4 вибухи.

Краснопільська: окупанти здійснили авіаудар КАБ, що призвело до 2 вибухів; зафіксовано інтенсивні мінометні обстріли, які спричинили 37 вибухів; артилерійські обстріли додали ще 25 вибухів.

Середино-Будська: ворог завдав авіаудару КАБ, що призвело до 2 вибухів; громада зазнала мінометних обстрілів (4 вибухи) та ударів FPV-дронами (9 вибухів); відбулося скидання вибухових пристроїв з БпЛА, спричинивши ще 6 вибухів.

Есманьська: супротивник здійснив серію авіаударів КАБ, що спричинило 11 вибухів; FPV-дрони ворога спричинили 7 вибухів, унаслідок яких загинуло двоє цивільних осіб, ще одна отримала поранення; зафіксовано 18 вибухів через мінометні обстріли.

Білопільська: російські війська скинули 10 мін на територію громади; відбулися артилерійські обстріли (3 вибухи), авіаудари КАБ (3 вибухи), а також удар FPV-дроном (1 вибух).

Глухівська: загарбники здійснили удари FPV-дронами, що спричинило 19 вибухів; внаслідок обстрілів поранено одну цивільну особу.

Миропільська: ворог здійснив авіаудар КАБ, який спричинив 3 вибухи.

Хотінська: війська рф завдали удару з реактивної системи залпового вогню (РСЗВ), що спричинило один вибух.

Зноб-Новгородська: окупанти скинули 4 міни на територію громади.

Юнаківська: війська агресора здійснили артилерійські обстріли, що призвели до 3 вибухів.

Свеська: ворог завдав авіаударів КАБ, що спричинило 4 вибухи; внаслідок цих обстрілів поранено одну цивільну особу.

Новослобідська: зафіксовано авіаудари КАБ, що призвели до 4 вибухів.

Садівська: рф здійснила ракетний удар, який спричинив один вибух

Шалигинська: ворожі сили завдав ударів FPV-дронами, що спричинило 4 вибухи.

Окупанти скинули дві КАБи на прикордоння Сумщини: вбили двох чоловіків, жінку поранено22 серпня 2024, 11:40 • 23594 перегляди