Recorded Future виділить $23 млн на допомогу Україні у боротьбі з кіберзагрозами у 2024 році

Recorded Future виділить $23 млн на допомогу Україні у боротьбі з кіберзагрозами у 2024 році

Київ  •  УНН

18 грудня 2023, 16:03  •  100323 перегляди

Read in English

Recorded Future виділить понад 23 мільйони доларів у 2024 році на допомогу Україні у сфері кіберзахисту та захисту критичної інфраструктури, оголосив віце-прем'єр-міністр Михайло Федоров. Їхні інструменти відіграли вирішальну роль у запобіганні кібератакам на українські державні установи.

У наступному 2024 році Україна отримає понад 23 мільйони доларів від Recorded Future на захист розвідданих та критичної інфраструктури від кіберзагроз. Про це повідомив Віцепрем’єр-міністр та міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, передає УНН.

Компанія працює з ключовими підприємствами в енергетичній та телеком-сфері, а її якісні та надійні розвіддані — це те, без чого неможливо виграти технологічну війну.

– написав Федоров.

Деталі

Інструменти Recorded Future вже давно допомагають виявляти та усувати кібератаки в українських урядових організаціях. Цими інструментами користуються Мінцифра, Держспецзв'язку, ГУР, СБУ, Міноборони, Генпрокуратура та Кіберполіція. Зокрема, Федоров повідомив, як цьогоріч компанія допомогла виявити та усунути шпигунське угруповання APT28 (BlueDelta) в українських урядових організаціях на ранньому етапі.

Міністр цифрової трансформації також відзначив, що Recorded Future підтримує Україну від початку повномасштабного вторгнення. Федоров зазначив, що саме ця компанія надавала розвідувальні дані для захисту критичної інфраструктури України й допомагала розслідувати воєнні злочини росіян.

Загалом, за даними Федорова, у 2023 рік компанія інвестувала в допомогу Україні понад 20 мільйонів доларів.

Додатково

Recorded Future — це найбільша у світі приватна розвідувально-аналітична компанія. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну вона  допомагає українцям захищати критичну інфраструктуру від військової та кіберагресії росії.