Протестувальники прорвали барикаду на з'їзді Демократичної партії США

Протестувальники прорвали барикаду на з'їзді Демократичної партії США

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 02:54  •  36861 перегляди

Read in English

У Чикаго затримали активістів, які подолали зовнішній периметр безпеки з'їзду Демократів. Протестувальники вимагали прав палестинців, припинення війни в Газі та скорочення допомоги Ізраїлю.

У Чикаго затримали протестувальників, які прорвали барикаду під час Національного з'їзду Демократичної партії. Про це пише NBC Chicago, передає УНН.

Деталі

Поліція Чикаго затримала кількох протестувальників, які прорвали барикаду біля арени, де проходить Національний з'їзд Демократичної партії. Інцидент стався, коли група активістів зуміла подолати зовнішній периметр безпеки, проте внутрішню огорожу навколо місця проведення заходу прорвати не вдалося.

Згідно з повідомленням NBC Chicago, на кадрах видно, як кілька протестувальників перелазять через огорожу, тоді як інші учасники акції скандують гасла та стукають по паркану. Поліція, екіпірована в захисне спорядження, швидко втрутилася і взяла під варту кілька осіб. Точна кількість затриманих наразі не розголошується.

Протест був одним із семи санкціонованих заходів, запланованих на тиждень. Основні вимоги протестувальників стосувалися прав палестинців, припинення війни в Газі та скорочення американської допомоги Ізраїлю. Також серед учасників були представники різних лівих рухів, включаючи кліматичних активістів, соціалістів, антирасистські організації та групи, що підтримують права ЛГБТ+ спільноти.

Камала Гарріс виступила на з'їзді Демократичної партії США в Чикаго20 серпня 2024, 02:48 • 31104 перегляди