Президентка Молдови Санду балотуватиметься на другий термін

Президентка Молдови Санду балотуватиметься на другий термін

Київ  •  УНН

22 серпня 2024, 12:09  •  9198 перегляди

Read in English

Чинна президентка Молдови Мая Санду оголосила про участь у президентських виборах 2024 року від партії "Дія і солідарність". Вибори поєднають з референдумом про євроінтеграцію 20 жовтня.

Чинна президентка Молдови Мая Санду офіційно оголосила про свій вступ у президентські перегони. Вона балотуватиметься на посаду глави держави від своєї партії "Дія і солідарність" (PAS). Про це пише Newsmaker, передає УНН.

Деталі

У 2024 році ми ухвалимо найважливіше рішення для країни з моменту незалежності. Ми визначимо наш зовнішній курс на референдумі. Я впевнена, що наш народ обирає мир і свободу. Також у 2024 році ми обираємо президента. Моя програма зрозуміла: кращі умови для життя і взаєморозуміння

– сказала Санду.

Тепер ініціативну групу Маї Санду має зареєструвати Центрвиборчком. Після цього треба буде зібрати щонайменше 15 тисяч і щонайбільше 25 тисяч підписів у щонайменше половині адміністративно-територіальних одиниць.

Тільки після цього ЦВК зможе офіційно зареєструвати Санду кандидаткою.

Доповнення

З  1 серпня в Молдові розпочався передвиборчий період перед президентськими виборами й референдумом про євроінтеграцію, які пройдуть 20 жовтня.

Влада поєднати голосування за президента із референдумом, аби мобілізувати виборців.

Нагадаємо

Вперше кандидати на пост президента Молдови пройдуть тестування на знання державної мови. ЦВК затвердила нове положення, згідно з яким кандидати мають продемонструвати володіння рідною мовою.