ППО, бронетранспортери та РЕБ: Литва анонсувала новий пакет допомоги для України

ППО, бронетранспортери та РЕБ: Литва анонсувала новий пакет допомоги для України

Київ  •  УНН

9 серпня 2024, 17:56  •  29395 перегляди

Read in English

Литва готує новий пакет військової допомоги для України, який буде передано у серпні. До нього увійдуть системи ППО малої дальності, БТР M113, засоби РЕБ, стрілецька зброя та інше спорядження.

Литва обіцяє що невдовзі передасть Україні  нову партію військової допомоги, до якої увійдуть, серед іншого, системи ППО малої дальності, бронемашини і засоби боротьби з дронами. Про це заявили у Міністерстві оборони Литви, передає УНН.

Деталі

У відомстві повідомили, що готують ще один "солідний" пакет військової допомоги для України і він надійде у серпні. 

Невдовзі Литва передасть Україні критично необхідні системи ППО малої дальності, таким чином роблячи свій внесок в рамках "коаліції ППО", яку очолюють Німеччина, США і Франція… Ми також передамо інше військове спорядження, зброю та системи, які щоденно потрібні на полі бою. Це інвестиція у нашу власну безпеку

– заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас.  

Очікується, що до пакета увійдуть 14 БТР M113, системи ППО малої дальності і ракети до них, засоби РЕБ, позашляховики із запчастинами, вантажівки-тягачі, системи-навантажувачі, стрілецька зброя і боєприпаси, запчастини.

Нагадаємо

У липні Литва доставила чергову партію військової допомоги Силам оборони України. Зокрема, тоді країна передала набої та антидронові системи