Повітряні сили: знищено ракету і 50 з 69 "шахедів", 16 втрачено, зафіксовано перетин дроном кордону з білоруссю, ще один повернувся "на родіну"

Повітряні сили: знищено ракету і 50 з 69 "шахедів", 16 втрачено, зафіксовано перетин дроном кордону з білоруссю, ще один повернувся "на родіну"

Київ  •  УНН

21 серпня 2024, 08:45  •  20706 перегляди

Read in English

Повітряні сили України відбили масштабну атаку російських дронів та ракет. Збито 50 з 69 ударних БПЛА "Shahed" та одну з трьох ракет, ще 16 дронів втрачено локаційно.

У небі над Україною, починаючи з ночі, збито 50 з 69 ударних дронів типу Shahed та одну ракету із трьох, запущених російськими військами, ще 16 ворожих безпілотників локаційно втрачено, зафіксовано перетин ворожим дроном кордону з білоруссю, а ще один російський БПЛА повернувся "на родіну" – у бєлгороську область, повідомив у середу командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук, пише УНН.

Деталі

У ніч на 21 серпня, зі слів Олещука, російські окупанти завдали удару по Україні двома балістичними ракетами "Іскандер-М"/KN-23 із Воронезької області, керованою авіаційною ракетою Х-59/Х-69 із повітряного простору Курської області, та 69-ма ударними БпЛА типу "Shahed" (райони пусків – Приморсько-Ахтарськ, Єйськ, Курськ – рф).

Загалом радіотехнічними війками Повітряних сил ЗСУ, за даними командувача ПС ЗСУ, виявлено та здійснено супровід 72 повітряних цілей.

Повітряний напад противника, з його слів, відбивала авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби Повітряних Сил та розрахунки мобільних вогневих груп Сил оборони України.

У результаті протиповітряного бою збито 51 повітряну ціль: одну керовану авіаційну ракету Х-59/Х-69 та 50 ударних БпЛА "Shahed-131/136" у межах Хмельницької, Полтавської, Черкаської, Київської, Вінницької, Івано-Франківської, Дніпропетровської, Миколаївської, Одеської, Херсонської, Донецької, Кіровоградської, Сумської та Чернігівської областей

- зазначив Олещук у Telegram.

"Ще 16 ворожих БПЛА локаційно втрачено – імовірно, упали під впливом радіоелектронних засобів протидії. Інформація уточнюється", - вказав командувач ПС ЗСУ.

Окрім того, з його слів, "зафіксовано перетин ворожим ударним дроном державного кордону з республікою білорусь у Чернігівській області, ще один російський БПЛА повернувся "на родіну" – у бєлгороську область".

"Станом на 11.15 один ворожий безпілотник знаходиться в повітряному просторі на Черкащині. Бойова робота триває", - вказав Олещук.