Посварився з сусідом: у Києві затримали чоловіка, який погрожував підірвати гранату у житловому будинку

Посварився з сусідом: у Києві затримали чоловіка, який погрожував підірвати гранату у житловому будинку

Київ  •  УНН

6 грудня 2023, 10:30  •  56882 перегляди

Read in English

У Києві затримали чоловіка, який погрожував підірвати гранату в житловому будинку. Під час обшуків поліція знайшла у нього гранату Ф-1 і понад 100 набоїв різного калібру. Затриманому загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

У Святошинському районі Києва правоохоронці затримали чоловіка, який погрожував підірвати гранату у багатоквартирному будинку. Про це повідомляє Національна поліція України, передає УНН.

Деталі

Днями столичні поліцейські отримали повідомлення від місцевого мешканця, про те, що у загальному коридорі багатоквартирного будинку чоловік погрожує підірвати гранату. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Одещині чоловік у військовій формі підірвав гранату у вантажівці, є постраждалий

На місце події негайно виїхали поліцейські полку поліції особливого призначення №1, слідчо-оперативна група районного управління поліції та працівники вибухотехнічної служби.

З'ясувалось, що зловмисник – 45-річний сусід заявника. У фігуранта поліцейські вилучили гранату Ф-1 із запалом, а в ході обшуку його квартири знайшли ще понад 100 набоїв різного калібру.

Поліцейські затримали правопорушника у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі встановлюється інформація щодо походження боєприпасів. На час досудового розслідування суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою. Зловмиснику може загрожувати від трьох до восьми років позбавлення волі

- резюмували у відомстві.

Встановлено, що між сусідами виник конфлікт на побутовому ґрунті й чоловік вирішив владнати його за допомогою погроз боєприпасом.

Доповнення

Слідчі, за процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури оголосили чоловікові про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Нагадаємо

В Тернополі чоловік залишив пістолет та порох у вбиральні медзакладу. Експертиза поліції підтвердила, - це револьвер типу "Наган". Згодом правоохоронці за підозрою затримали 46-річного жителя Тернополя. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві чоловік влаштував бійку та погрожував пістолетом: патрульні припинили порушення