Попри невдалі дебати: у червні передвиборча кампанія Байдена перевершила кампанію Трампа

Попри невдалі дебати: у червні передвиборча кампанія Байдена перевершила кампанію Трампа

Київ  •  УНН

21 липня 2024, 14:11  •  15177 перегляди

Read in English

У червні кампанія Байдена зібрала $64 млн, витративши $59 млн. Натомість кампанія Трампа отримала $21 млн і витратила $10 млн. Проте у липні збір коштів для Байдена впав через заклики припинити участь у виборах.

Попри невдалі дебати, виборча кампанія президента США Джо Байдена у червні перевершила виборчу кампанію Дональда Трампа. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі 

За документами, які подали до Федеральної виборчої комісії, у червні на кампанію Байдена перевели 64 мільйони доларів. Також минулого місяця команда Байдена витратила 59 мільйонів доларів – більшість суми на рекламу.

Відтак наприкінці червня на передвиборчому рахунку президента США залишалось 95 мільйонів доларів.

Фінансові надходження до передвиборчого фонду Байдена впали – Reuters20 липня 2024, 01:52 • 103651 перегляд

Щодо Трампа, то минулого місця на його рахунки перевели 21 мільйон доларів. Кампанія експрезидента витратила близько 10 мільйонів і станом на кінець червня на рахунку залишалось 128 мільйонів доларів.

Зазначається, що за три дні після дебатів, які відбулися 27 червня, на кампанію Байдена перевели понад 5 мільйонів доларів.

Доповнення

А втім,  у липні, коли низка його колег-республіканців почали закликати його припинити участь у виборах, збір коштів впав.

У Reuters зазначили, що від початку місяця 35 демократів з конгресу США публічно закликали Байдена відмовитись від передвиборчої гонки, аргументуючи це віком Байдена – йому 81 рік – та тим, що під час дебатів йому було важко протистояти Трампу.

З таким же закликом виступили і кілька великих донорів демократів. Відтак у липні довелось припинити кілька заходів зі збору коштів на кампанію Байдена.

Республіканська партія натомість у червні зібрала 67 мільйонів доларів для Трампа. Також видані додали, що Трамп перевершив Байдена в травні, коли прихильники колишнього президента збільшили пожертвування напередодні його засудження 30 травня за звинуваченнями в бізнес-шахрайстві.

NYT: демократи вирішили відкласти офіційне висунення Джо Байдена18 липня 2024, 22:38 • 15382 перегляди

Нагадаємо

У Politico з'ясували, що союзники віцепрезидента США Камали Гарріс почали звертатися до донорів-демократів із проханням надати їй фінансову підтримку, якщо президент Джо Байден вийде з перегонів.