Орбан на тлі вимог по Україні заявив про "чітку позицію" перед самітом ЄС: ЗМІ пишуть, Макрон не зміг його переконати

Орбан на тлі вимог по Україні заявив про "чітку позицію" перед самітом ЄС: ЗМІ пишуть, Макрон не зміг його переконати

Київ  •  УНН

8 грудня 2023, 13:35  •  35049 перегляди

Read in English

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан провів важливу зустріч з президентом Франції Макроном у Парижі, зберігаючи свою позицію напередодні саміту ЄС, де очікуються важливі рішення по Україні

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив у п'ятницю, що мав "чудову" зустріч з президентом Франції Емманюелем Макроном у Парижі і що позиція Будапешта чітка напередодні саміту ЄС, на тлі опору Угорщини підтримувати важливі рішення щодо України, пише УНН.

Учора мав чудову зустріч із президентом Еммануелем Макроном у Парижі. Позиція Угорщини чітка перед грудневим засіданням Ради ЄС

- написав Орбан у соцмережі X

Нагадаємо

Орбан днями виступив з вимогою, аби на саміті ЄС у грудні не ухвалювали жодних рішень щодо початку переговорів з Україною про членство та ухвалення змін до бюджету, які включають 50 мільярдів євро на економічну підтримку України.

Голова уряду Угорщини, який підтримував зв'язки з москвою навіть попри те, що ЄС запровадив санкції проти рф через її війну в Україні, як зазначає Reuters, розходиться у позиції з Єврокомісією.

В інтерв'ю виданню Le Point під час візиту до Парижу Орбан вкотре наголосив на корумпованості України й виступив проти початку переговорів про її вступ до ЄС.

Як повідомляє Le Point, Еммануель Макрон не переконав Віктора Орбана зняти блокування під час вечері, яка відбулася 7 грудня увечері в Парижі.

"Приймаючи прем’єр-міністра Угорщини в четвер, Еммануель Макрон не зміг розблокувати деякі тупикові ситуації, в яких опинився ЄС... Віктор Орбан зберіг свої позиції з огляду на засідання Євроради 14 і 15 грудня. 27 (країн ЄС) планують вирішити гострі питання: фінансову підтримку України на наступні роки та конкретизацію щоло початку переговорів про вступ. У цих двох пунктах Віктор Орбан залишається категоричним: ні!" - вказало видання.