Німеччина додатково виділить 11,5 млн євро в фонд Україна-НАТО

Німеччина додатково виділить 11,5 млн євро в фонд Україна-НАТО

Київ  •  УНН

29 листопада 2023, 13:55  •  23939 перегляди

Read in English

Німеччина обіцяє виділити додаткові 11,5 мільйонів євро до фонду Україна-НАТО. Голова МЗС Німеччини зазначила, що майбутнє України - в ЄС і НАТО.

Німеччина додатково інвестує 11,5 млн євро до Цільового фонду Україна-НАТО. Про це заявила міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок, яку зацитувало МЗС Німеччини у соцмережі X, передає УНН.

Рада НАТО-Україна стане рушійною силою, яка ще більше наблизить Україну до НАТО. Стандарти НАТО, планування спроможностей і реформа сил посідають центральне місце в цьому процесі. З цією метою Німеччина інвестує додаткові 11,5 мільйонів євро в Цільовий фонд НАТО-Україна

- заявила Бербок.

Голова МЗС Німеччини зазначила, що майбутнє України - в ЄС і НАТО.  Україна обрала мир, свободу і безпеку, і ФРН повинна зробити все можливе, щоб підтримати її на цьому шляху.

Водночас Бербок заявила про зниження уваги громадськості до війни рф проти України.

"Нині увага до України зникає з поля зору громадськості, що є фатальним. Атаки з боку росії на цивільну інфраструктуру зараз сильні як ніколи. Саме тому нам усім необхідно працювати над тим, щоб ще більше зміцнити зимовий захисний щит для України", - заявила Бербок.

Доповнення

Рада Україна-НАТО сьогодні на засіданні затвердила річну програму роботи. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг  оголосив, що країни НАТО затвердили амбітну програму роботи на наступний рік, що охоплює енергетичну безпеку, інновації та функціональну сумісність.