На Сумщині місцевий підприємець на грантові кошти планує відкрити центр іпотерапії

На Сумщині місцевий підприємець на грантові кошти планує відкрити центр іпотерапії

Київ  •  УНН

7 липня 2023, 09:42  •  3297680 перегляди

КИЇВ. 7 липня. УНН. Переможець конкурсу «Роби своє» Данило Саумов планує на грантові кошти розпочати будівництво манежу для верхової їзди та подолання перешкод. Це дасть змогу освоїти верхову їзду всім охочим і допоможе з реабілітацією дітей, хворих на дитячий церебральний параліч, передає УНН із посиланням на «МХП-Урожайна країна».

Деталі

Вдеться про одного із переможців цьогорічного конкурсу «Роби своє» від Благодійного фонду «МХП-Громаді». У Сумській області, де проводить свою господарську діяльність ТОВ «МХП-Урожайна країна», грант на розвиток власної справи виграло три бізнес-ідеї.

Одним із переможців став ФОП Саумов Данило, що займається розвитком кінного спорту на Сумщині.

«У цей непростий для України час він активно веде підприємницьку діяльність, розвивається та розширює послуги, сплачує податки в бюджет та надає робочі місця людям.

Уже зараз на території кінного клубу, що знаходиться в Садівській громаді Сумського району, є приміщення стайні для розміщення 17 спортивних коней, левади та пасовище для вигулу кобил та жеребців, бочка для роботи з молодими конями», - ідеться у повідомленні.

На виграні кошти Саумов планує реалізувати ідею з будівництва манежу для верхової їзди та подолання перешкод.

«Люди приїжджають до нас один раз, другий, катаються на конях. Їх затягує, і це для них стає сімейним хобі. Вони перебувають на природі, спілкуються з конями, відпочивають разом родиною. Окрім того, у кінному клубі за окремою програмою проводиться реабілітація дітей, хворих на церебральний параліч», – коментує очільниця кінного клубу Оксана Барильська.

Нагадаємо

Наприкінці травня організатори конкурсу бізнес-ідей для підприємців у малих містах та селах “Роби своє” оголосили переможців 2023 року. Цього року благодійний фонд “МХП-Громаді”, який був організатором конкурсу, підтримав 80 бізнес-проєктів на загальну суму понад 7,4 млн грн.

Довідка

"МХП-Громаді" – український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія – комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.