На Донеччині 10 із 70 харчових підприємств працюють за системою контролю якості НАССР
Київ • УНН
КИЇВ. 13 червня. УНН. За міжнародною системою безпечності продуктів харчування (НАССР) у Донецькій області мають працювати близько 70 підприємств. Про це у відповідь на запит УНН повідомили у Донецькій ОДА.
Разом з тим, на сьогодні систему НАССР впровадили поки що лише 10 підприємств харчової та переробної промисловості на Донеччині.
“Ще 7 підприємств знаходяться у стадії розробки та впровадження”, — повідомили у Донецькій ОДА.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент досі не підписав ЗУ “Про безпеку харчових продуктів”
Зазначається, що у Донецькій області до кінця поточного року 4 підприємства харчової промисловості повинні впровадити НАССР.
В ОДА також розповіли про основні проблеми впровадження системи НАССР на Донеччині.
“Основними проблемами впровадження системи НАССР в області є: неготовність більшості підприємств; обмеженість у часі; дорожнеча процедури сертифікації”, — повідомили у Донецькій ОДА.
Нагадаємо, у Запорізькій області система НАССР вже впроваджена на 51 підприємстві, на Вінниччині — на 27 (з 250).
За словами нардепа С.Тригубенка, відповідальність за провадження системи контролю якості та безпечності продукції лежить на самих підприємствах. І на сьогодні для того, аби поступово втілювати стандарти НАССР на українських виробничих потужностях, вже наявна достатня законодавча база.
Політик також вважає, відповідальність за якість своїх товарів підприємство-виробник має нести перед споживачем, а не перед контролерами з числа державних органів влади.