Митниця передала "Азову" конфісковані російські автозапчастини вартістю 5,7 млн грн

Митниця передала "Азову" конфісковані російські автозапчастини вартістю 5,7 млн грн

Київ  •  УНН

13 серпня 2024, 07:37  •  14302 перегляди

Read in English

Київські митники виявили спробу ввезення 23 тонн російських автозапчастин в Україну. Конфісковані деталі вартістю 5,7 млн грн передано бригаді «Азов» для ремонту техніки.

Київські митники виявили спробу незаконного ввезення в Україну 23 тонн автозапчастин російського виробництва до транспортних засобів Камаз, ГАЗ, Газель та інших, приховуючи їх реальне походження.

Пише УНН з посиланням на Державну митну службу України.

Київські митники виявили спробу нелегального ввезення в Україну великої партії запчастин до транспортних засобів марок Камаз, ГАЗ, Газель та інших, російського виробництва, загальною вагою 23 тонни. Спроба імпорту супроводжувалась приховуванням походження товару, який було вироблено в росії та перевезено через білорусь після початку повномасштабного вторгнення.

Митне оформлення цього вантажу було негайно зупинено після виявлення фактів його проісхождення, а запчастини були конфісковані Територіальним управлінням ДБР у Києві в межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 110-2 Кримінального кодексу України. Відповідно до правового режиму воєнного стану, судом було ухвалено рішення про конфіскацію цих запчастин, оцінених у 5,7 млн грн, у компанії-імпортера. Партію передано бригаді спецпризначення "Азов" для ремонту та відновлення автотранспортних засобів, які використовуються підрозділом у бойових умовах.

Нагадаємо

Митники в пункті пропуску "Орлівка" виявили в одній із вантажівок понад 22 т автозапчастин російського виробництва, які надійшли у контейнері в румунський порт Констанца з Китаю для подальшої доставки одному із українських підприємств. Товари тимчасово вилучені.