МХП провів перший майстер-клас в рамках відкриття “Школи м’ясних сомельє”
Київ • УНН
КИЇВ. 28 січня. УНН. У Києві 27 січня в кулінарній студії Gastroloft стартував перший майстер-клас в рамках відкриття “Школи м’ясних сомельє” під наставництвом бренд-шефа сомельє МХП Алекса Юсупова. Він провів авторський майстер-клас, на якому приготував сім страв з продукції, представленої в магазинах “М’ясомаркет”. Про це повідомила пресслужба компанії, передає УНН.
24 учасники, м’ясних сомельє “М’ясомаркетів” з усіх куточків України, вчилися готувати прості смачні страви. Учасники приготували: пай з куркою, грибами на листовому тісті; курячі шашлички брошет з кус-кусом та овочами; курячі стегенця із соусом барбекю; тушку курки в спеціях, з лимоном та тим‘яном; запечену індичку в рукаві; сендвічі із рваною свининою та квашеною капустою; стейк рі-бай із салатом зі свіжої зелені.
Кожен із учасників був залучений до процесу. Алекс ділився своїм досвідом, давав поради, відповідав на запитання м’ясних сомельє й розповідав свої кулінарні історії, які траплялися із ним.
“Сьогодні був фантастичний день. Нам вдалося абсолютно все. І це завдяки високій залученості наших м’ясних сомельє. Було поставлено безліч різноманітних запитань від наших учасників. Я задоволений результатом. Вважаю, професії м’ясного сомельє в Україні обов’язково бути. Це новий напрям, який вже до кінця року може потрапити до переліку найпотрібніших і передових професій в майбутньому. Перш за все, м’ясний сомельє — це людина, яка вірить в майбутнє, готова вчитися новому й постійно розвиватися. Впевнений, скоро назавжди зміниться підхід українця до гастрономії та продукту. До вживання їжі він буде ставитися більш уважно, що забезпечить його більш бережливе ставлення до свого здоров’я та естетичному сприйнятті кулінарної дійсності. А ми з радістю допоможемо в цьому, бо знаємо, як це зробити”, — прокоментував бренд-шеф сомельє МХП Алекс Юсупов.
“Я не очікувала, що все буде настільки пізнавально й цікаво. Чекаємо наших споживачів у мережі „М’ясомаркет“, щоб поділитися нашим досвідом із сьогоднішнього майстер-класу. Допоможемо підібрати м’ясо, яке вам до смаку. Підкажемо, як його поєднати із спеціями, травами чи вином та в який час доби краще приготувати ту, чи іншу страву”, — поділилася своїми враженнями м’ясний сомельє.
У межах дворічної програми у “Школі м’ясних сомельє” будуть давати майстер-класи, практики, а потім — приймати іспити й проводити сертифікацію, аби поширювати професію м’ясних сомельє. Це люди, які знатимуть все про м’ясо і зможуть допомогти гостям магазину із вибором продуктів, підкажуть рецепт. Програму навчання “Школи м’ясних сомельє” Алекс Юсупов розробив спільно із командою МХП, де поєднається досвід і сучасні напрацювання, аби щонайбільше людей почало застосовувати ці знання на практиці.
Алекс — ресторатор Holy Burger, GOLDA pita-bar, Vinoteca Praha, Must та ще близько десяти ресторанних проєктів. Він входить у десятку найкращих бренд-шефів України, а в 2020 став бренд-шефом сомельє “М’ясомаркетів” МХП.
Нагадаємо, у 2020 році МХП взяв напрям трансформації із сировинної в кулінарну компанію і продовжує розвиватися у кулінарному напрямі. Активно працює над тим, щоб у найближчому майбутньому пропонувати все більше готових рішень. Компанія виконала анонсований влітку 2020-го план - відкрила 52 магазини “М'ясомаркет” в 34 населених пунктах з 19 областей України.