Майже 25% харчових отруєнь у Запорізький області припадає на молочку
Київ • УНН
КИЇВ. 4 липня. УНН. Протягом минулого тижня з підозрою на захворювання гострими кишковими інфекціями (ГКІ) в Запорізькій області звернулось 299 осіб. Показник захворюваності склав 16,9 на 100 тисяч населення. Про це повідомляє ДУ “Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України”, передає УНН.
Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ частка харчового шляху передачі складає 88,7%.
Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію — 24,5%; м’ясну продукцію — 17,2%; рибну продукцію — 5,9%.
За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках складає 31,2%.
В 68,6% випадків захворювання на ГКІ пов’язані з вживанням продуктів, страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.
Нагадаємо, як повідомляв УНН, в Україні кількість отруєнь неякісними харчами у 2016 році в порівнянні з 2015 роком зросла у два рази.
За словами С.Тригубенка, причина збільшення випадків харчових отруєнь у різних регіонах України полягає у відсутності державного та ефективного контролю за якістю продуктів харчування на всіх рівня.