Мавпяча віспа: Bavarian Nordic подала заявку на реєстрацію вакцини для підлітків

Мавпяча віспа: Bavarian Nordic подала заявку на реєстрацію вакцини для підлітків

Київ  •  УНН

16 серпня 2024, 14:25  •  8529 перегляди

Read in English

Компанія Bavarian Nordic подала клінічні дані до EMA для розширення схвалення вакцини проти мавп'ячої віспи на підлітків 12-17 років. Це пов'язано з епідемією в Африці, де діти та підлітки непропорційно часто хворіють на вірус.

Баварська скандинавська компанія сподівається, що Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) схвалить вакцину проти віспи для дітей віком від 12 до 17 років.

Пише УНН із посиланням на Avisen Danmark та Handelsblatt.

Деталі

Провідна данська біотехнологічна компанія Bavarian Nordic подала клінічні дані до Європейського агентства з лікарських засобів (EMA), з метою розширити схвалення своєї вакцини проти мавп’ячої віспи (Mpox).

Проміжні результати клінічного дослідження свідчать про відсутність відмінностей в імунних реакціях на вакцину проти віспи та віспи у підлітків та профіль безпеки, подібний до профілю безпеки у дорослих

- йдеться у повідомленні.
Image

Наразі застосування вакцини обмежується дорослими, повідомляє, зокрема, газета Handelsblatt. Однак, за словами генерального директора Bavarian Nordic Пола Чапліна, компанія прагне розширити сферу застосування вакцини до 12-17 річних підлітків.

"Діти та підлітки непропорційно часто хворіють на вітряну віспу під час епідемії, що триває в Африці, що підкреслює важливість і терміновість розширення доступу до вакцин і лікування для цієї вразливої групи населення", - сказав він у своїй заяві Пол Чаплін, генеральний директор Bavarian Nordic.

Нагадаємо

Агентство охорони здоров'я Африканського Союзу оголосило "надзвичайну ситуацію в галузі охорони здоров'я" через епідемію віспи, що охопила континент.

В даний час сильний відскок захворювання в Африці в основному пов'язаний з новим штамом, clade 1b, більш заразним і небезпечним, ніж попередні.