Майже 90% українців готові купувати вітчизняні товари за наявності кешбеку - опитування

Майже 90% українців готові купувати вітчизняні товари за наявності кешбеку - опитування

Київ  •  УНН

23 серпня 2024, 08:59  •  14835 перегляди

Read in English

Дослідження показало, що 86% українців позитивно ставляться до товарів українського виробництва. 89% планують купувати вітчизняні товари за наявності кешбеку, а 92% - при кешбеку в 10%.

Майже 90% українців буде мотивувати купувати товар українського виробництва наявність кешбеку. 86% опитаних позитивно ставляться до товарів українського виробництва. Про це повідомила соціологиня, засновниця та директорка дослідницької компанії Gradus Research Євгенія Близнюк під час презентації дослідження: "Ставлення українських споживачів до програми "Національний кешбек", передає кореспондент УНН.

Деталі

"Ставлення до українського виробника. Ми бачимо, що 86% українців позитивно ставляться до товарів українського виробництва. Практично 48% надають перевагу купувати українські товари", - сказала Близнюк.

За її словами, українці найбільше купують від українського виробника продукти харчування – 90%, лікарські препарати – 74%, засоби гігієни – 52%.

Найменше від українського виробника українці купують спортивні товари – 9% та прикраси (ювелірні вироби, біжутерія) – 20%.

Від закордонного виробника найбільше купують техніку та гаджети – 65%, парфуми – 40%, одяг, взуття та аксесуари – 36%, найменше продукти харчування – 15%.

Планування купівлі товарів українського виробника за наявністю кешбеку

Згідно з опитуванням, 89% українців планують, скоріше планують купувати товари українського виробництва за наявністю кешбеку без уточнення його розміру. 92% опитаних відповіли, що за умови нарахування кешбеку у розмірі 10% планують, скоріше планують купувати товари українського виробництва.

Довідково

Опитування проводилося 8-9 квітня 2024 дослідницькою компанією Gradus Research методом мобільному додатку. Опитано було 1 тис. українців. Цільова група дослідження: чоловіки та жінки віком від 25-55 років, які проживають у містах з населенням 50 тисяч жителів та більше (за виключенням тимчасово окупованих територій та територій з активними бойовими діями).

Доповнення

В Україні уряд запускає національний кешбек з 2 вересня - українці отримуватимуть 10% компенсацію за купівлю товарів "Зроблено в Україні".