Лубінець відреагував на завершення мітингу на українсько-польському прикордонному пункті пропуску "Дорогуськ-Ягодин"

Лубінець відреагував на завершення мітингу на українсько-польському прикордонному пункті пропуску "Дорогуськ-Ягодин"

Київ  •  УНН

11 грудня 2023, 17:07  •  39303 перегляди

Read in English

Пункт пропуску "Дорогуськ-Ягодин", ключовий для доставки допомоги в Україну, відновив роботу після того, як був заблокований більше місяця через протести польських перевізників. Український омбудсмен Дмитро Лубінець привітав відкриття пункту пропуску.

Найбільший пункт пропуску на україно-польському кордоні "Дорогуськ – Ягодин", що був заблокований через протест польських перевізників понад місяць, знову працює. Відреагував на завершення акції український Омбудсман Дмитро Лубінець, передає УНН.

Сьогоднішнє рішення розблокувати рух вантажівок на пункті пропуску "Дорогуськ – Ягодин" є важливим. Адже польські прикордонні переходи використовуються, зокрема, для доставки життєво важливої гуманітарної та оборонної допомоги для України.

– написав Лубінець.

Деталі

За даними Держприкордонслужби України, оформлення та пропуск через кордон вантажівок в обох напрямках вже здійснюється у звичайному режимі.

Лубінець зазначив, що до нього, як до Омбудсмана України, надходили звернення громадян з проханням посприяти в розв’язанні цієї ситуації з блокуванням руху автотранспорту на кордоні. Він особисто звертався із аналогічними закликами про деблокування до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Уповноваженого з прав людини Республіки Польща Професора Марчіна Вьочека.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Словацькі далекобійники заблокували пункт пропуску "Вишнє–Нємецке" для вантажівок, які їдуть з України

Нагадаємо

Польські страйкарі розблокували пункт пропуску "Ягодин – Дорогуськ" на кордоні з Україною.  З 14:00 там стабільний рух вантажівок. Про це УНН писав  із посиланням на заяву віцепрем’єра із відновлення Олександра Кубракова.