Лідери G7 заявили про необхідність звільнення заручників і надання гумдопомоги Газі, але не закликали до припинення вогню

Лідери G7 заявили про необхідність звільнення заручників і надання гумдопомоги Газі, але не закликали до припинення вогню

Київ  •  УНН

8 листопада 2023, 12:32  •  44375 перегляди

КИЇВ. 8 листопада. УНН. У середу міністри закордонних справ G7 оприлюднили спільну заяву, в якій підкреслили свою підтримку гуманітарної допомоги у зонах конфлікту Ізраїлю та ХАМАС. Також дипломати зазначили необхідність звільнення заручників та руху для цивільного населення, але не закликали до припинення вогню. Про це повідомляє CNN із посиланням на заяву міністрів закордонних справ G7, передає УНН.

Цитата

"Ми наголошуємо на необхідності термінових дій для подолання гуманітарної кризи в Газі, що погіршується", - йдеться в заяві міністрів закордонних справ G7.

Наголошується, що всі "сторони повинні забезпечити безперешкодне надання гуманітарної допомоги цивільному населенню, включаючи продовольство, воду, медичну допомогу, паливо і житло, а також доступ для гуманітарних працівників".

G7 підтримує гуманітарні паузи і 2 коридори для надання термінової допомоги, пересування цивільного населення і звільнення заручників.

У заяві дипломатів також зазначено, що країни G7 віддані співпраці з партнерами, щоб підготувати стійкі довгострокові рішення для Гази та повернутися до ширшого мирного процесу.

Однак відмова G7 від припинення вогню ставить "Велику сімку" в протиріччя з її арабськими колегами, оскільки підтримка ізраїльської військової кампанії дедалі більше слабшає, пише CNN. 

Нагадаємо

США застерігають Ізраїль від повторної окупації сектора Газа після війни, після того, як прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що країна збереже безстроковий контроль над цією територією після закінчення війни з ХАМАС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Евакуація із сектору Гази: в МЗС заявили, що працюють над вивезенням українців 8 та 9 листопада