Когенераційні установки та термомодернізація будівель: в ОВА розповіли, як Київщина готується до опалювального сезону

Когенераційні установки та термомодернізація будівель: в ОВА розповіли, як Київщина готується до опалювального сезону

Київ  •  УНН

24 липня 2024, 19:09  •  11936 перегляди

Read in English

Київська область отримає 19 когенераційних установок потужністю понад 50 МВт для забезпечення теплом і світлом. Планується також встановлення компактних газових теплоелектростанцій для об'єктів соціальної сфери.

Київщина активно готується до опалювального сезону. Зокрема регіон отримає 19 когенераційних установок, у планах також встановлення компактних газових теплоелектростанцій. Про це розповів голова Київської ОВА Руслана Кравченко, передає УНН.

Деталі

За словами очільника ОВА, влада планує забезпечити комплексний підхід до реалізації всіх заходів, які зроблять Київщину більш енергостійкою.

Взяв участь у черговому брифінгу щодо подолання енергетичних викликів, що відбувся під головуванням заступників керівника Офісу Президента України Олексія Кулеби та Ростислава Шурми. Разом з представниками уряду, ОВА, органів місцевого самоврядування, дипломатами та міжнародними партнерами обговорили питання щодо швидкого ремонту енергообʼєктів, захисту енергетичної інфраструктури та створення децентралізованої енергосистеми 

- розповів Кравченко.

Він розповів, що на брифінгу обговорили конкретні кроки, які роблять наші міжнародні партнери для допомоги Україні, зокрема США та Японія.

Для зв'язку на тлі відключень світла медикам екстреної допомоги на Київщині передали 10 Starlink - Кравченко22 липня 2024, 10:37 • 13126 переглядiв

Зокрема обговорили конкретний комплекс заходів та потреби регіонів, щоб люди були з теплом, світлом та водою взимку. 

Київщина, як і вся Україна працює над встановленням когенераційних установок. Найближчим часом в регіоні планується встановити 19 таких установок загальною потужністю понад 50 МВТ у громадах Броварського, Бучанського та Вишгородського районів. Триває робота щодо залучення інвесторів до реалізації аналогічних проєктів

- розповідає керівник ОВА. 

Кравченко додав, що ОВА планує встановлення у низці громад Київщини компактних газових теплоелектростанцій для обʼєктів освіти, медицини та соцзахисту.

Крім того, Київщина вже уклала 8 ЕСКО-договорів із впровадження енергоефективних проєктів на загальну суму 128 млн грн. Йдеться про термомодернізацію шкіл, лікарень, дитячих садків та встановлення сонячних електростанцій для об’єктів критичної інфраструктури. 

Реалізовуємо урядові програми для підтримки енергонезалежності та енергоефективності фізичних осіб, ОСББ та ЖБК, бізнесу. Все доступно і без зайвої бюрократії. Вибір програм чималий, кожен може обрати найзручнішу для себе

- підсумовує керівник Київської ОВА. 

Нагадаємо

Київська ОДА підписала меморандуми про встановлення 19 когенераційних установок у 8 населених пунктах області. Загальна потужність установок перевищить 50 МВт, забезпечуючи електроенергією та теплом взимку.