Китай дав “зелене світло” українській курятині

Китай дав “зелене світло” українській курятині

Київ  •  УНН

 • 50014 перегляди

КИЇВ. 13 червня. УНН. Україна та Китай підписали Меморандум про співробітництво та сприяння взаємній торгівлі м’ясом птиці. Про це повідомили в Держпродспоживслужбі, передає УНН.

Підписання Меморандуму відбулося 7 червня 2018 року у м. Нінбо у рамках перебування Голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи у КНР та участі у ІІІ Діалозі між Китаєм та країнами ЦСЄ зі співробітництва з питань нагляду за якістю, інспекції та карантину, які організовані компетентною службою Китаю.

Як наголосив очільник Держпродспоживслужби Володимир Лапа, підписання Меморандуму про взаєморозуміння сприятиме розвитку та зміцненню співробітництва та розширенню двосторонньої торгівлі між Україною та КНР, збільшенню видів імпортних та експортних товарів.

“Даний Меморандум відкриє нові можливості щодо диверсифікації ринку збуту українського м’яса птиці, підвищення конкурентоздатності українських харчових продуктів на світових ринках, що позитивно вплине на імідж України як надійного торговельного партнера та сприятиме розвитку економіки нашої держави”, — відзначив голова Держпродспоживслужби.

Підписання Меморандуму про взаєморозуміння забезпечить взаємний обмін інформацією, документацією, результатами досягнень з питань профілактики та боротьби з грипом птиці та іншими хворобами птиці; проведення оцінки ризиків та переговорів щодо інспектування та санітарних вимог, необхідних для торгівлі м’ясом птиці, наголосили у відомстві.

Нагадаємо, раніше свій ринок для української курятини відкрили Марокко та Гана.

Також нагадаємо, в березні поточного року Місія Генерального директорату Європейської Комісії з питань охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів (DG SANTE) перевірила якість курятини найбільшого експортера країни — компанії “Миронівський хлібопродукт”. Єврокомісія прийшла до висновку, що продукція цієї компанії повністю відповідає міжнародним стандартам FSSC 22000, ISO 22000 та BRC Food.